Szegedi Arcok

214 cigaretta csikket számolt össze Csatai Gergő, egy szegedi panel lakásnál: a szemetelés ellen lépett fel a Guinness-rekorder lufihajtogató

“Ezen a képen 214 cigaretta csikk van a száraz fűben” – írta Facebook posztjában Csatai Gergő, a Guinness-rekorder lufihajtogató, aki a fotót egy szegedi panel lakás egyik erkélye alatt készítette. Posztjával arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy ne szemeteljünk, vigyázzunk, óvjuk környezetünket.

A Guinness-rekorder lufihajtogató konstatálta, ha a saját lakásunk előtti két talpalatnyi földre így vigyázunk, akkor hogy leszünk képesek majd a máséra vigyázni. Csatai Gergő szerint sehogy.

A léggömbművész arra is felhívta a figyelmet posztjában, hogy amikor az évszázad aszálya és szárazsága tört ránk, a legmagasabb fokú hőségriasztás közepette, a száraz fűbe dobott csikkek pillanatok alatt tüzet okozhatnak. Példaként említette, hogy “egy felelőtlen úriember” tüzet gyújtott a hátsó kertjében aminek köszönhetően tegnap a Mecsekben égett az erdő és 17 lakóház vele együtt.

NEM AZ A VAGÁNY, AKI MEGGYÚJTJA A TÜZET, HANEM AKI ELOLTJA

Arról, milyen következményekkel járhat egy-egy tűzeset ebben a szárazságban, a Bajai úti tűzeset kapcsán a katasztrófavédelem sajtószóvivőjével beszélgettünk.

Forrás: Csatai Gergő FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb