Kikapcs

Szeged365 fotóriport: felépült a szentély, ahol emberiségellenes bűntettnek számít tésztát tenni a halászlébe

“Ha nem lesznek ősszel újbóli korlátozások, már fix, hogy szeptember 2 és 4. között visszatér a sorban huszonötödik Nemzetközi Tiszai Halfesztivál” – nyilatkozta a nyáron Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács a Szeged365-nek. A korlátozások sehol, a fesztivál pedig – ahogy ígérték – két év kényszerpihenő után újra dupla helyszínen várja az emberiség halászlevet tészta nélkül fogyasztó, nagyobbik részét:

  • péntektől vasárnapig a Huszár Mátyás rakpartra települnek ki a halászlevet főző, sört csapoló, mindenféle kézműves mizériát árusító arcok,
  • szombaton pedig a Tisza túlpartján, a Partfürdőn tartanak halászléfőző versenyt.

Pénteken Sóti Gellért kollégánk bejárta mindkét helyszínt, mutatjuk, hogy festett a dupla placc a mai kezdés előtt.

Eső áztatta bepakolósdi a rakparton:

…és ugyanez, a random kacsaúsztatókkal tarkított Újszegedi Partfürdőn:

Az utóbbi helyszínnek az esőzés és a pocsék vízelvezetés okozta “ezer tó országa” érzet mellett a SZIN bontás alatt lévő elemei is egyedi hangulatot adtak.

Ha már témánál vagyunk, íme egy kis péntek reggeli olvasnivaló a témában,

  • egy interjú Frank Sándor főszervezővel,
  • egy cikk a programokkal,
  • és egy intő példa arra vonatkozóan, miért nem ildomos belerakni azt az elátkozott tésztát a mennyei halászlébe, a miheztartás végett.

Fotók: Sóti Gellért, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb