Szegedi Arcok

Telt házzal indult Joób Márton újszegedi vidámparkja

Meglepően nagyot ment a Joób Márton ex-olimpikon képviselő által hétvégére szervezett “Újszegedi Vidám Napok”, amelyre a politikus saccolása alapján 4-5 ezer szegedi ment el szombaton és vasárnap. A XXV. Nemzetközi Tiszai Halfesztivállal, a Pizza Monkey VII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versennyel és a Kétlábon vagy Kétkeréken jótékonysági futással egy időben megtartott eseményről kaptunk egy ipari mennyiségű fotót, egy DIY aftermovie-t, közben pedig elcsíptük egy gyors értékelésre a főszervezőt.

Sz365.: Miért szervez Joób Márton Majálist szeptemberben?

J.M.: Gyerekkori álmom volt a dolog, valahogy úgy voltam vele, ha egyszer lesz rá lehetőségem, csinálok egy olyan vidámparkot, amelyre bármennyiszer, bármennyi időre felülhetnek a gyerekek, teljesen ingyenesen.

Sz365.: Szóval, a 40 éves Joób Márton szervezett egy nagy, ingyenes vidámparkozást a 30 évvel ezelőtti kis Joób Marcinak…

J.M.: Végül is, igen… (nevet) Komolyra fordítva a szót, klassz volt látni a többezer boldog gyereket és az utánuk loholó (megint nevet) anyukákat-apukákat, 11 gyermekes családapaként nagyon éltem a dolgot. Ez volt a cél, maradandót alkotni és mosolyt csalni az arcokra.

Sz365.: Az interjú előtt azt mondtad, 4-5 ezer emberre saccoltál. Ekkora tömeg egy kisebb zenei fesztiválon szokott összeszaladni, nem volt olyan érzésed, hogy szétcsúszik a szervezés?

J.M.: Láttam az Újszeged az én otthonom Facebook csoportban, hogy már többszáz megosztás van a poszton és az utolsó pillanatban bekapcsolt a vészvillogó. Kitaláltuk, hogy ide még bizony kell egy-két játék, helyszín. Alapból a szegedi Czékus Vidámparkot bíztuk meg, akik évtizedek óta a Szegedi Majálist is ellátják, de az utolsó előtti napon még beszereztünk két extra ugrálóvárat és egy körhintát Szombathelyről.

Sz365.: Nagy buli, nagy költségek. Miből hoztad össze?

J.M.: Két forrásból sikerült megrendezni, a pénz egyik fele a képviselői keretemből lett meg, a másik fele pedig szegedi vállalkozók szponzorációjából. A rendezvény után az utóbbiakkal kiértékeltük a hétvégét, nekik is nagyon bejött, már többen jelezték is, hogy “gyerünk Marci, menjünk neki jövőre is!”

Sz365.: Ha már szóba került a képviselői keret, ezt most politikusként vagy apukaként szervezted?

J.M.: Inkább apuka, márcsak azért is, mert mind a 11 gyermekünk kint volt, az XXL hinta volt a családi kedvenc. Egyébként annak dacára, hogy ez egy politikamentes esemény volt, rengeteg közéleti személyiség ugrott ki, korrektül elfért egymás mellett a Fidesz-KDNP színeiben dolgozó országgyűlési képviselő Mihálffy Béla és a baloldali Avramov András, Szőreg önkormányzati képviselője.

Sz365.: Egy kérdés, amit (szerintünk) nem szeretsz. Történt egy nagy törés az életedben, amelyet követően ritkán lehetett látni, most viszont úgy fest, nagyon is visszatértél. Mikor érezted úgy, hogy újra talpon vagy, hogy mehet a “show must go on”?

J.M.: Mit szépítsek, nagyon meghurcoltak az elmúlt időszakban. Kemény időket éltünk meg a családommal, de óriási reménység van bennem. Választott képviselő vagyok és igen, tenni akarok a közösségünkért, szóval, akármekkora nyakleveseket is kapok, nem fogok csak úgy elkullogni. Maradok és képviselem azokat, akik engem meghatalmaztak erre. A kérdésedre válaszolva fél éve döntöttem úgy, hogy “felkelek a földről”, hogy nem nyalogatom a sebeimet és megyek tovább, előre. A családom végig mellettem állt és nagyon sokat segített az Istenbe vetett hitem.

A szervezők által készített aftermovie-t

Meg persze, ide is betettük, biztos ami biztos:

Fotók: Gellért Szabadidőközpont

Videó: Joób Márton

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb