Szegedi Arcok

A kirúgott pedagógusok mellé állt egy szegedi ügyvédi iroda, pro bono nyújtanak segítséget a jogi lépéseknél

Pro bono segítséget ajánlott fel a tüntetések miatt kirúgott pedagógusoknak a szegedi Ábrahám László és Ábrahám Csaba. A műhibaperek révén ismertté vált Ábrahám László a közösségi oldalán tette közzé, hogy segítő kezet nyújt a menesztett tanároknak.

Több pedagógust is kirúgtak az elmúlt időszakban a folyamatos polgári engedetlenség miatt. Szerdán országos sztrájkot tartottak a tanárok, és Szegeden is több helyen demonstráltak.

A tüntető tanárok közül már többet is menesztettek a fővárosban, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. A felmentett pedagógusok közül pedig néhányan a bírósághoz fordulnak. Ebben szeretne segítséget nyújtani a szegedi Ábrahám László, aki elsősorban műhibaperek révén vált országosan ismertté. Mint Facebook bejegyzésében írja:

“Pedagógusok! Veletek vagyunk! Ha segítség kell, akkor “pro bono” vállaljuk!”

A poszt alatt, a kommentekben akadt még ügyvéd, aki odaírta, szintén ingyen vállalja a pedagógusok jogi képviseletét – írja a Magyar Narancs

MARCZINGÓS LÁSZLÓ IS CSATLAKOZOTT

Az Ellenszél mindezek mellett azt írja, hogy az akcióhoz csatlakozott a szintén országosan ismert Marczingós László is, aki a következőt írta a Facebookon: “Nos, nálamnál jóval bölcsebb kollégámmal, László Ábrahám ügyvéddel megbeszéltük, hogy amennyiben egy pedagógus azért nem áll ki a jogaiért, mert nem tud kellő ügyvédi segítségre támaszkodni, akkor megadjuk a várt képviseletet vagy tanácsokat. Meglátásom az, ha valóban felmerül az igény – ami azért már nagy baj – akkor számtalan ügyvéd kolléga tud besegíteni. Egyszóval rajtunk ez nem múlik.”

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI SZAKSZERVEZETE IS TÁMOGATJA A PEDAGÓGUSOKAT

A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete is kiáll a sztrájkoló tanárok mellett az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége tagjaként. A felsőoktatásban dolgozó munkavállalókat is képviselő szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar oktatás minden szintjén tisztességes béreket kapjanak és megfelelő körülmények között gyakorolhassák hivatásukat a pedagógusok, oktatók, szakoktatók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb