Közélet

LMBTQ-képviselőcsoport alakult a magyar parlamentben

Ellenzéki politikusok az LMBTQ-emberek érdekeiért alakítottak parlamenti képviselői csoportot – jelentette be kedden, online sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese. A 21 fős frakcióközi csoportban többek között Kunhalmi Ágnes és Tordai Bence is ott van. Az ügyben a Fidesz nemrég közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy “Gyurcsányék (…) a gyerekeket is beáldoznák, továbbra is rá akarják szabadítani az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra.”

ÖT ELLENZÉKI PÁRT 21 KÉPVISELŐJE HOZTA LÉTRE A FRAKCIÓKÖZI CSOPORTOT

Az MTI tudósítása szerint az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy amellett, hogy Magyarországon napjainkban súlyos megélhetési és szociális válság tombol, a pedagógusok és diákjaik “a jövőért harcolnak”, az emberi és a szabadságjogok is veszélyben vannak.

Bedő hozzátette, ez utóbbi miatt hozott létre öt ellenzéki párt 21 képviselője frakcióközi csoportot, amely – szorosan együttműködve a civil szféra szereplőivel – egy olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol nem különböztetik meg, nyomják el az LMBTQ-embereket.

A csoportban képviselt emberek hangját szeretnénk felerősíteni, és bevinni az ügyeiket a parlamentbe – közölte Bedő Dávid, aki mellett részt vett a rövid tájékoztatón Tordai Bence, a Párbeszéd, Kunhalmi Ágnes, az MSZP és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, valamint Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

FIDESZ: GYURCSÁNYÉK RÁ AKARJÁK SZABADÍTANI AZ LMBTQ PROPAGANDÁT AZ ÓVODÁKRA, ISKOLÁKRA

“A baloldal továbbra is rászabadítaná az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra” – reagált a Fidesz kedden a frakcióközi csoport megalakulására. A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak, hogy Gyurcsányék nemcsak a migránsokat akarják betelepíteni Magyarországra, nemcsak az olajat és gázt akarják elzárni a magyar lakosság elől, hanem a gyerekeket is beáldoznák, továbbra is rá akarják szabadítani az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb