Közélet

“Remélem a polgármester is alszik rá egyet és jó lesz minden…” A Cserepes soron élő családok nyilatkoztak nekünk Botka László polgármester szavaira reagálva

Kimentünk a Cserepes soron lévő társasházakhoz, ahol a rendezett és tiszta körülmények között élő családok elmondták: nem akarnak politikai ügyet, sőt pénzt sem akarnak, csak ugyanilyen lakhatási körülményeket. Fontos letisztázni: a videóban szereplő Mónika és családja tulajdonos a területen nem bérlő.

A Szeged365 olvasói már az elejétől kezdve figyelhették mi történik a Cserepes soron lévő társasházak tulajdonosaival: elsőként számoltunk be róla, hogy a rendezett és tiszta körülmények között élő családok panaszt tettek azért, mert valakik, illegálisan tesznek le ott szemetet, és nem tudnak velük mit csinálni. Majd az IKV (Szeged város ingatlankezelő cége) küldött ki számukra felfoghatatlan számlákat. Ekkor fordultak hozzánk is, és mi azonnal ki is mentünk a helyszínre:

Később már a szeméthegyekkel foglalkoztunk, Chovanecz Kata önkormányzati képviselő megszervezte, hogy ötöd annyi költséggel, mint az IKV tudta, szállítsák el onnan az illegálisan, idegenek által odahordott szeméthegyet. Amikor kint jártunk, akkor éppen már a maguktól kinövő szeméthegyek 50%-t sikerült elszállíttatni. Interjúk a cikkben:

Ekkor egyéként már a családok több alkalommal felhívták a többségi tulajdonos IKV figyelmét arra, hogy bár a bérlőket elköltöztették onnan, valakik még mindig illegálisan oda hordják a szemetet.

Később újra kint jártunk a helyszínen, ahonnan egyre több furcsa hír érkezett. Törvénytelenül elbontott házakról (ami nem biztos, hogy a helynek rosszat tett, mert omladozó ház lehetett, de a törvény szerint nem lehetett volna elbontani közös beleegyezés nélkül), újabb maguktól kinövő szeméthegyekről, sőt pár sarokkal arrébb újabb illegális szemétlerakásokról írtak nekünk olvasóink. A cikk hatására, vagy csak végre elfogyott a szemét, nem tudjuk miért, de befejeződött az illegális szemetelés: Chovanecz Kata pedig folyamatosan felhívta az IKV és az önkormányzat figyelmét arra, hogy a törvényeknek nem megfelelően hoznak döntéseket a városházán. Erről itt írtunk nektek, ugyancsak ki is mentünk a helyszínre:

A legutóbbi önkormányzati közgyűlésen már odáig fajultak az indulatok, hogy Szeged város polgármestere Botka László rendkívül indulatosan teremtette le Chovanecz Katát, majd sikerült két olyan dolgot is állítania, ami mint kiderült nem voltak igazak: az ott rendezett körülmények között élő családok nem kérnek pénzt, és nem akarják a várost sem zsarolni. Sőt ellenkezőleg, csak ugyanekkora házikókat szeretnének a környéken. Itt azért fontos tény: ezek a házak az ott lakók magántulajdonai. Akik a szemétért és a rossz közbiztonságért feleltek, őket pont az IKV költöztette be, illetve az elmondások alapján illegális lakásfoglalók voltak. Őket elköltöztette a város, megoldották a helyzetet, ez is tény. Akik most ott élnek, ők magántulajdonosok, sőt a közösből is van 28% tulajdonuk.

Ennyit az előzményekről dióhéjban, most pedig nézd meg a Cserepes soron a tiszta otthonokat, és hogy tényleg mit szeretnének az ott élő családok:

Legutóbb egy nyílt vlogot azért intéztem Botka László polgármesternek, hogy ne hozzon megalázó helyzetbe egyetlen egy szegedi családot sem. Ezt itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb