Kikapcs

Drága móka lett a szegedi plaza-mozi, árat emelt a Cinema City (is)

Több száz forinttal, nagyjából 16%-kal drágultak a legnagyobb mozilánc jegyei, vette észre a Forbes. A lap arról ír, hogy az áremelés után egy budapesti 2D-s vetítésre a teljes árú jegyek az eddigi 2150 forint helyett már 2500 forintba kerülnek. Megnéztük, Szegeden

  • a 2D vetítés 1950,
  • a 3D 2100,
  • szemüveggel együtt pedig 2450 Ft-ba kerül az áremelés óta.

Ahogy a lap írja, az áremelés után Budapesten teljes áron mozizni a hálózat egységeiben többe kerül, mint egy hónapra előfizetni a legolcsóbb Netflix-, HBO Max- vagy Disney+-csomagra.

ÉRDEKES HASONLAT: A CINEMA CITY MARKETINGVEZETŐJE SZERINT MÉG MINDIG JOBB A HELYZET, MINT A KENYÉR VAGY TEJFÖL ESETÉBEN

A prémium formátumok közül a VIP jegyek ára lódult még nagyot: 2D-s filmre 6950 helyett 8350 forint a film előtti korlátlan büfét kínáló vetítés. 3D-s filmnél ez az ár 7500-ról 8950-re módosult. Buda Andrea, a mozilánc marketing- és PR-igazgatója ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a Világgazdaságnak, hogy szerinte a VIP-jegyek 1400 forintos áremelése az egyetlen kiugró kivétel, hiszen az ételek, italok beszerzési árának növekedését is tükrözi.

Máskülönben „kis mértékű emelésként” tekintenek az új árakra, ha például a kenyér, a tejföl vagy más napi élelmiszer inflációjához viszonyítjuk.

BUDAPESTEN MÁR DRÁGÁBB, MINT A NETFLIX, SZEGEDEN CSAK AKKOR, HA SZEMÜVEGET IS VESZÜNK A 3D JEGYHEZ

A Forbes arról ír, a fővárosi mozikban már drágább opció lett a mozijegy, mint befizetni egy hónapra valamelyik streaming-szolgáltatónál, ami azért valljuk be, mindenképp szimbolikus mérföldkő.

  • Hiszen Netflixet már havi 2490 forinttól kaphatunk,
  • az HBO Max havidíja listaáron 2390 forint,
  • a Disney+-é pedig 2490 forint.

Az utóbbi kettőhöz ráadásul 4K is jár ennyiért, bár az iPhone-on nézős egérmozi nagyon más, mint egy tál (szintén aranyáron mért) Nachos-szal beülni a Cinema City Szegedbe. A fenti összehasonlítás Szegedre nem érvényes, maximum, ha 3D vetítésre megyünk és a jegyhez szemüveget is veszünk a kasszánál.

EZ ITT NEM A REKLÁM HELYE, DE…

…van olcsóbb. Szeged azon kevés városok egyike, ahol egyszerre több filmszínház is működik, a Cinema City mellett a szeptemberben a 102. születésnapját is betöltött Belvárosi Mozi várja a filmrajongókat. Mindezt relatíve olcsóbban,

  • a normál jegy 1550,
  • a 3D pedig 1750 Ft-ba kerül az elsőként 1920. szeptember 8-án megnyitott moziba.

Mindez persze csak december végéig érvényes, mint tegnap este megírtuk – a többi önkormányzati fenntartású kulturális – és sportintézményhez hasonlóan -, a Belvárosi Mozi is bezár január elején és csak március 3-án nyit majd újra.

Az ikonikus filmszínházról a tavalyi évforduló alkalmával írtunk egy hosszabb cikket, ha érdekel a sztori, itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb