Közélet

A szegedi Tiszavirág után az ország legnagyobb szállodája is bezár, nem bírják tovább

Négy hónapra bezárja kapuit az ország legnagyobb szállodája, a fővárosi Rákóczi úton működő, 499 szobás Danubius Hotel Hungaria – írja a Danubius Csoport közlése alapján a turizmus.com

“A Danubius Hotel Hungariában november 1-jétől – előreláthatólag 2023. február 28-ig – átmenetileg üzemszünet lesz. A döntést az indokolja, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban” – áll a cég közleményében. A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. Mint írják, a szállodalánchoz tartozó többi egység változatlanul fogadja az odalátogatókat.

NEHÉZ HELYZETBEN A SZEGEDI SZÁLLODÁK, EGY HETE ZÁRT BE AZ ELSŐ

Szegeden a rezsiválság kitörése óta – a hotel szegmensben – eddig egyedül a Tiszavirág Hotel és Kávézó jelentette be, hogy kénytelenek időszakosan bezárni. Mindez pont egy hete, október 10-én történt meg:

A témában Fülöp Tímea kolléganőnk a napokban kapta mikrofonvégre Szabó Mihályt, a szegedi Hunguest Hotel Forrás igazgatóját, aki változatos túlélési stratégiákat vázolt fel. Az általunk megkérdezett szállásadók egy valamiben egyet értettek:

az előttünk álló időszak a koronavírus-korszaknál is komolyabb kihívások elé fogja állítani a szektort.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb