Közélet

Pintér Sándor-maszkban tüntettek a tankerületeknél az aHang aktivistái, Szegeden megígérték nekik, hogy továbbítani fogják felfelé a követeléseket

Szegedi, dunakeszi, miskolci, pécsi és budapesti tankerületi központok előtt akcióztak az aHang aktivistái csütörtök délelőtt. Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek “kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért” – írja a Klub Rádió.

Mint kiderült, eseményeket nem hirdették meg előre nyilvánosan, utólag kiadott közleményükben pedig azt írják, „elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek ahelyett, hogy érdemben segítenék a pedagógusokat, a kormány retorziós politikáját követve, kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért”.

SZEGEDEN MEGÍGÉRTÉK A TÜNTETŐKNEK, HOGY TOVÁBBÍTJÁK A KÖVETELÉSEIKET

Követeléseik megegyeznek a pedagógusok legfontosabb céljaival. Ezeket hivatalosan csak a dunakeszi tankerületi központ munkatársai vették át, Szegeden pedig megígérték nekik, hogy „továbbítani fogják felfelé a követeléseket”, de náluk „kiválóan működik a párbeszéd”. A követeléseket felragasztották az épületek falára, Budapesten többen Pintér Sándor-maszkot viseltek, „bízva abban, hogy ha a tanárokra nem is hallgatnak az oktatás vezetői, akkor a főnökükre talán igen”.

Ma délután még egy tüntetéssorozat lesz Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb