Kikapcs

Merj nagyot álmodni! – ezzel az üzenettel szelik át a fél világot a Szegeden is megforduló belga Landschip TimeCircus zarándokai

“Szeretnék saját példájukon keresztül az embereket arra biztatni, hogy ne adják fel az álmaikat, és merjenek álmodni és az álmaikat megvalósítani. Bármire képesek, ha igazán elszántak, például arra, mint ők, egy hajóval elmenni több ezer kilométerre” – nyilatkozta az ajkaiszo.hu részére a belga TimeCircus csoport vezetője, Bram Soli, mikor különös traktor-autó-hajó hibrid szekerüket áttolták Ajkán. A Landschip TimeCircus nevezetű földi hajó pénteken tűnt fel Szegeden, a Bertalan hídon. A nem mindennapi látványról Olvasónk, Károly küldött számunkra képeket.

2023 JANUÁRJÁBAN ÉRKEZNEK MEG ÚTI CÉLJUKHOZ, GÖRÖGORSZÁGBA

A nemzetközi kulturális zarándoklat során a belga TimeCircus csapat tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekere áprilisban indult Antwerpenből, és közel 3000 kilométeres utazásuk végén 2023. januárjában érkezhet meg Görögországba, az Athén melletti Elefsinába, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) megnyitóünnepségére.

TÖBB MAGYAR TELEPÜLÉST IS ÉRINTENEK ÚTJUK SORÁN, TÖBBEK KÖZÖTT PÉNTEKEN SZEGEDEN HALADTAK ÁT

A 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekér hosszú útja során több magyarországi települést is érint, feltűnt már Kiskunhalas határában, Jánoshalmán és Kunfehértón is, pénteken pedig megérkeztek a Napfény városába is, majd haladnak tovább Temesvár és Veszprém érintésével úti céljukhoz Elefsinába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére. Az alábbi képeket Károly, Olvasónktól kaptuk, ahogy halad a szekér Szeged belvárosában.

NAPONTA 6-7 ÓRÁT GYALOGOLNAK

A csapat tagjai a hajóval, amelyet maguk építettek, naponta 6-7 órát gyalogolnak. A monstrum öt kilométer per órás sebességgel halad, és általában gyalogos- és kerékpárutakat használnak. A zarándokok mindannyian a Timecircus tagjai, több, mint két évtizede ismerik egymást, hasonló programokon dolgoznak, összeszokott, vidám csapat. Kiválóan tudnak együtt dolgozni, a szekérrel haladás is közös tevékenység, többen elől húzzák, és néhányan hátul tolják. Útjukra kutyáikat is magukkal hozták, melyek egy része már az úton született, tudta meg az ajkaiszo.hu.

A Landschip TimeCircus csapata útjuk során üzeneteket is gyűjtenek, amelyeket magukkal visznek Elefsinába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére.

A fotókat köszönjük Károlynak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb