Közélet

Márki-Zay Péter: 2023 tavaszára csődbe mehet Hódmezővásárhely

“A jelen állás szerint a jövő esztendő első félévének végére Hódmezővásárhely csődbe fog menni” – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amelynek vendége a szomszéd város polgármestere, Márki-Zay Péter volt. Az adás eredeti témája az volt, hogy vajon van-e amerikai pénz a kölcseys tanároknak felajánlott, fejenként 1 millió forintban, a cikkünk címében leírt kijelentés egy műsorvezetői kérdésre adott válaszban hangzott el.

MÁR MEGINT AZ AMERIKAI PÉNZEK

Az ATV Egyenes Beszédben a beszélgetés fő fonalát ismét az ezerszer megrágcsált amerikai pénzek témája adta, miután Hoppál Péter fideszes képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a hétvégi budapesti tüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta: a tüntetésben nincs amerikai pénz, ám arra a kérdésre, hogy az MMM által az állásukból a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként 1-1 millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter azt válaszolta, van, és szerinte erre gondolhatott Hoppál Péter.

MZP később úgy fogalmazott: az MMM költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracy-tól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénzből mennyi melyik forrásból származott. 

2023. MÁRCIUSÁRA CSŐDBE MEHET VÁSÁRHELY

A Promenad24 által szemlézett beszélgetésben a polgármester többszöri kérdésre beismerte, hogy Hódmezővásárhely csődbe mehet, a jelen állás szerint mindez legkésőbb a jövő esztendő első félévének végére történhet meg. A műsorban MZP arról is beszélt, hogy az önkormányzat által tervbe vett válságkezelési intézkedések által 400-500 milliónál több megtakarítás nem érhető el. A portál szerint a nehéz helyzet ellenére több látványberuházás is folyamatban van,

  • 260 milliót költenek a városháza tornyának csinosítgatására,
  • 51 milliót a Bakay-kútra,
  • hitelfelvétellel együtt 120 milliót a Szent Antal utca sokszínűsítésére,
  • és 36 milliót a Mártélyi Tanösvény felújítása kapcsán a pallósor és a kilátók korszerűsítésére. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb