Blog

Agresszív kuka támadt pár szegedi bulizóra, hősiesen megvédték magukat

A jelek szerint ez egy ilyen péntek este volt. Reggel arról kaptunk információt, hogy valaki erős volt és szétcsapta a Vértói buszmegállóban lévő padot, Judit nevű olvasónk pedig a délutáni órákban küldött pár elgondolkodtató fotót a Dugonics térről. Itt egy kuka volt rossz helyen, rossz időben.

“Kemény péntek este lehetett a Dugó téren”

– írta üzenetében Judit, aki kutyasétáltatás közben szúrta ki a szebb napokat is látott fémtárgyat. Mutatjuk az általa készített fotókat, közben pedig megpróbáljuk rekonstruálni az eseményeket.

Szerintünk úgy lehetett, hogy hősünk békésen, nyugodtan sétált haza valamelyik szórakozóhelyről, amikor a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. agresszív szeméttároló edénye a sötétben rátámadt szegénykére. A visszafogott, félénk fiatalember először megpróbálta szavakkal meggyőzni ellenfelét arról, hogy verekedni, bántalmazni rossz dolog, az utolsó pillanatig mindent megtett azért, hogy békés mederbe terelje az elharapódzó konfliktust.

A kommunikációs technikák sajnos nem működtek, az agresszor nem állt le. Még szerencse, hogy az illető nem omlott össze a támadás puszta tényétől, sőt, eszébe jutott, amit anno Kyokushin edzésen tanult. Előbb kitért a kuka alattomos támadása elől, majd egy mawashi gerivel (köríves rúgás) próbálta jobb belátásra bírni a kitartóan csapkodó, veszélyt jelentő fémtárgyat, aki kissé megdőlt ettől:

Mivel sajnos a technika nem vezetett eredményre, hősünk segítségére siettek brazil Jiu-Jitsut gyakorló barátai, az egyikük, miközben a kuka már egy kést szorongatva próbálta meg kioltani főhőseink életét, egy singe leg takedown-t alkalmazva vitte földre a gaz támadót.

A heroikus küzdelem végül egy hátsó fojtásos technikával ért véget a földön, a késsel hadonászó, trágár szavakat üvöltő szemetes kénytelen volt három, egymást követő kopogással jelezni, hogy feladja a küzdelmet:

A mérkőzés feladását követően a győztes – korrekt sportemberhez illően – azonnal elengedte a kukán alkalmazott rear naked choke-ot, majd a talpig úriemberekből álló társaság tagjai, miután meggyőződtek róla, hogy az ellenfél nem szorul semmiféle orvosi ellátásra, csendesen távoztak a helyszínről, hogy egy forró hajnali tea mellett átbeszéljék az eset bölcs tanulságait.

Komolyra fordítva a szót, a Btk 371. § szerint aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el. Minden olyan rongálás, amelynek az értéke meghaladja az 50 000 forintos értékhatárt, bűncselekménynek számít. A büntetési tétel a pénzbírságtól akár a szabadságvesztésig terjedhet.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb