Kikapcs

Nagy a sürgés-forgás a Dóm téren: már épül a szalmalabirintus és áll a fenyőfa is, pénteken indul a Szegedi Karácsonyi Hetek

November 25-én kezdődik Szegedi Karácsonyi Hetek közel egy hónapos programsorozata, javában zajlanak az előkészületek mindhárom helyszínen: péntektől, egy héttel az adventi vásár megnyitója előtt elindult a forraltbor szezon a Klauzál téren és a Dugonics téren, szombaton pedig már nagy sürgés-forgás közepette épül a szalmalabirintus, valamint a fenyőfa is megérkezett a Dóm térre, osztotta meg a hírt a Szegedi Karácsonyi Hetek Facebook oldalán.

Miközben az óriáskerék forog, alatta, a téren is nagy a sürgés-forgás, épülnek a sátrak, a faházak, a szalmalabirintus és az adventi koszorú, de már a fenyőfa is megérkezett a Dóm térre.

A Dóm tér lesz tehát a központi helyszíne a Szegedi Karácsonyi Hetek programjainak. A Klauzál téren állítják majd fel Szeged város karácsonyfáját, mely a Szegedi Advent egyik legszebb látványossága. Különleges díszei és fényei mindenkit magával ragadnak, de a Dugonics tér elmaradhatatlan eleme lesz a fénylő gímszarvas is. A helyszínekben az a közös, hogy november 25. és december 24. között gasztroudvar várja a vendégeket, ahol lehetőség van forralt bort, forró teát, forró csokit, valamint édes és sós finomságokat kóstolgatni. 

Forrás: Szegedi Karácsonyi Hetek FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb