Kikapcs

“Ez az esemény kultuszt teremtett Szegeden, itt presztízs megjelenni” – exkluzív interjú Molnár Benettel, aki a XVI. Menyegző Esküvő- Kiállítás házigazdája lesz jövő februárban

Egy pár életének egyik legszebb pillanata az a nap, amikor szeretteik körében kimondhatják a boldogító igent. A nap, amikor mindennek tökéletesnek kell lennie, hiszen ez a meghatározó élmény egész életükben el fogja kísérni a leendő házasulandókat. Egy esküvő megszervezése azonban nem kis feladat, ezért nyújthat a leendő házaspároknak nagy segítséget a felkészülésben a 2023. február 11-12-én megrendezésre kerülő, XVI. Menyegző Esküvő- Kiállítás, Szeged legnagyobb múltra visszatekintő, legnívósabb esküvői kiállítása. A közelgő eseményről Gór-Nagy Gábor, főszervezővel és Molnár Benett, vőfély és ceremóniamesterrel, a kiállítás házigazdájával beszélgettünk, mely során egy olyan varázslatos miliőbe engednek számunkra bepillantást, mely nem csupán a pároknak, hanem a kiállítóknak is hatalmas élményt nyújt.

2023 FEBRUÁRJÁBAN A PICK ARÉNA AKADÉMIAI CSARNOKÁBA TÉR VISSZA A RENDEZVÉNY SZEGEDRE

Gór – Nagy Gábor, az esemény főszervezője elmondta, a Menyegző Esküvő- Kiállítás nagy múltra tekint vissza. 2006-ban startolt el az első kiállítás, amelyet most új szervezői gárdával kiegészülve szeretnének egy új szintre emelni. Így 2023-ban a Pick Aréna Akadémiai Csarnokába, 2000 négyzetméteren tér vissza a rendezvény Szegedre.

Fotó: Menyegző esküvő-kiállítás Szeged FB oldala

A KIÁLLÍTÓK DECEMBER 31-IG KEDVEZMÉNYES ÁRON FOGLALHATJÁK LE STANDJAIKAT

Mint Gábortól megtudtuk, nagy az érdeklődés az esemény iránt, nagyon sok szolgáltató jelentkezett már az elmúlt egy hét alatt, amióta nyitott a lehetőség, de várják természetesen további kiállítók jelentkezését is. Most pedig igazán megéri standot bérelni az eseményre, ugyanis december 31-ig valamennyi szolgáltató kedvezményes áron teheti ezt meg. Molnár Benett elmondta, ez egy kiváló lehetőséget kínál a szolgáltatóknak, hiszen az elmúlt évek viszontagsága, bezártsága után azonfelül, hogy a párok egy ilyen alkalommal hozzájuthatnak a termékeikhez, megismerkedhetnek a szolgáltatás mögötti emberekkel is. Ez a hivatás nagyban a bizalomra épül, így nagyon fontos, hogy lássák az embert is egy-egy szolgáltatás mögött. „Egy olyan környezetben tudunk beszélgetni, ahol tulajdonképpen mindannyiunkat egyetlenegy cél vezérel. A szolgáltatókat, hogy adjanak, a kilátogatókat pedig, hogy befogadják azt” – mondta el Benett.

Fotó: Molnár Benett

HA VALAKI ELJÖN A KIÁLLÍTÁSRA ÉS KÖRBEJÁRJA AZ EGÉSZET, A VÉGÉRE LESZERVEZHETI AZ ESKÜVŐJÉT

A rendezvényen A-tól Z-ig mindenféle témakörben, ami fontos része egy esküvőnek, a megjelenéstől, a ruhán, sminken, a dekoráción át a zenekarokig és ceremóniamesterekig, minden szolgáltató képviselteti magát. „Azt gondolom, hogyha valaki eljön erre a kiállításra és körbeér ezen az óriási nagy területen, akkor a végére leszervezheti az esküvőjét. Ugyanakkor remek ötleteket is kaphat itt az ember. Megfoghatja egy szín, egy dekoráció, egy öltöny a vőlegénynek, egy kiegészítő a menyasszonynak, amit sehol nem talált meg” – tudtuk meg a rendezvény házigazdájától.

Fotó: Németh Norbert/Menyegző esküvő-kiállítás Szeged FB oldala

EZEN AZ ESEMÉNYEN PRESZTÍZST JELENT MEGJELENNI

A XVI. Menyegző Esküvő- Kiállítás nem titkoltan egy újrahangolt esküvő-kiállítás. „Ez egy régi, tradicionális, szegedi rendezvény, ahol presztízst jelent megjelenni. Ez volt az az esküvő-kiállítás, ami megteremtette Szegeden az esemény kultuszát” – árulta el Benett. Mint mondta, a jelenlegi szervezők szeretnék ezt a mai kor elvárásaival és újításaival újrahangolni, hiszen a trendek és a szolgáltatók is változnak. A régi motorosok mellett várják az újak jelentkezését is, akik új színt, új trendeket, ötleteket hoznak a kiállításra, hiszen így tanulhatnak egymástól.

Fotó: Németh Norbert/Menyegző esküvő-kiállítás Szeged FB oldala

MÉG FÉRFI – MEGŐRZŐ IS LESZ A RENDEZVÉNYEN

„Egy olyan kiállítást szeretnénk megvalósítani a régióban, ami közel ugyanolyan minőségű és olyan új szemlélettel megáldott, mint a budapesti nagy expokon megálmodott kiállítások. Egy tágas, könnyen megközelíthető, jól berendezett, igazán zsebbarát eseményt szeretnénk létrehozni” – árulta el Gór-Nagy Gábor, ahogy azt is, készülnek például férfi-megőrző résszel, ahol eltölthetik az időt a vőlegények, amíg például kedvesük menyaszonyi ruhákat próbál, de ugyanitt a hölgyeket is várják egy nyugtató teával, vagy egy vállmasszázzsal, ha szeretnének kicsit kikapcsolódni a standok látogatása közben. A rendezvényt számos színpadi program is színesíti, így például divatbemutatókkal és táncbemutatókkal is készülnek a szervezők, de a kiállítóknak is lehetősége lesz bemutatkozni a színpadon.

Fotó: Fekete Norbert/Menyegző esküvő-kiállítás Szeged FB oldala

“INNENTŐL KEZDVE AZ ÉN EMBEREM VAGY”

Benett azt is elárulta, az ő pályája is Szegeden, a Menyegző Esküvő- Kiállításon kezdődött. „Amikor felkértek a kiállítás házigazda szerepére, szakmailag egy nagyon nagy dolog volt számomra és iszonyatosan hálás vagyok érte. Nagyon sok érzelem tolult fel bennem, mert az, hogy ma itt tartok a pályán, Pleskó-Almási Anitának – aki már odafentről figyel bennünket -, ahogy neveztem őt, a kiállítás Anyukájának is köszönhető. Annak idején, amikor ezt az egészet elkezdtem, pályám épülő időszakát éltem, bementem a Menyegző Kiállítás szervezőinek Dugonics téri irodájába, Anitához azzal, hogy szeretnék műsort vezetni a kiállításokon. Nyilván nem ismertek, nem tudták, hogy ki vagyok, ezért azt a választ kaptam, hogy megoldják házon belül. Soha nem felejtem el. Teljesen összetörtem, még pár forintom volt villamosjegyre, ezért visszamentem az albérletembe, és emésztettem ezt a dolgot. Utána egy felkérésnek köszönhetően egy másik cégnek levezettem a kiállítását, és Pleskó-Almási Anita, aki szintén ott volt a rendezvényen, utána odajött hozzám és emlékszem nagyon arra, amit mondott: „innentől kezdve az én emberem vagy”. Kaptam tőle egy lehetőséget, ez az érzés leírhatatlan volt. Nagyon sokat köszönhetek a bizalmának, az instruálásának, annak, hogy mindig elmondta őszintén, hogy mit vár tőlem. Ha Anita nincs, akkor hiszem, hogy ez másképp alakul” – idézte fel emlékeit Benett.

“EZ EGY RÓZSASZÍN FELHŐ, AMELYRE EGYÜTT SZÁLLUNK FEL”

A rendezvény házigazdája elmesélte, Pleskó-Almási Anitával hosszú éveken keresztül működtek együtt, de valahogy, amikor Anita elment az a fajta varázs is elmúlt, mintha magával vitte volna. Ezért nagy kihívás számára és a szervezők részére, hogy azt a lelkületet adják a kilátogatóknak, amivel a Menyegző Esküvő- Kiállítás hű maradhat a nevéhez, a kultuszhoz, amit megteremtett. „Ez egy rózsaszín felhő, amelyre együtt szállunk fel, ahol nagyon fontos a személyesség, a bizalom, maga az ember a szolgáltatás mögött. Nekem mindig megható a párok bizalmában, hogy van egyetlenegy nap, melynek emlékei örökre összekötnek bennünket”

Fotó: Fekete Norbert/Menyegző esküvő-kiállítás Szeged FB oldala

Ha életed nagy napjára készülsz, vésd be jól az időpontot a naptáradba:

16. Menyegző Esküvői-Kiállítás Szeged

Helyszín: Szeged, Pick Aréna Akadémiai Csarnoka

Időpont: 2023. február 11-12.

Weboldal: eskuvokiallitasszeged.hu

Facebook: facebook.com/szegedieskuvokiallitas

Ha pedig kiállítóként szeretnél csatlakozni az eseményhez, jelentkezz december 31-ig és csapj le a kedvezményre!

Itt tudsz jelentkezni:

eskuvokiallitasszeged.hu/about-me/

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb