Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: adventi gyertyagyújtás, tűzzsonglőrök és jótékonysági edzés is lesz ezen a hétvégén Szegeden

Itt a december és a hónap első hétvégéje izgalmas programokkal kecsegtet bennünket Szegeden. Eseményekből most sem lesz hiány a Napfény Városában, hiszen tovább zakatol a Szegedi Karácsonyi Hetek, vasárnap meggyújtják a második adventi gyertyát a Dóm téren, de lesz jótékonysági edzés a 7 éves leukémiás kislány, Fanni családjának és még Szita Zoltán és Rosta Miklós is adománygyűjtésbe kezd. Meghoztuk a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

TOVÁBB ZAKATOL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Változatos adventi programokkal várják a kilátogatókat Szegeden, vagyis: még mindig dübörög a Szegedi Karácsonyi Hetek. Az események fő helyszíne idén is a Dóm tér, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat. Sőt, ma ismét jön a tűzvarázslat 18 órától a Dóm téren és az óriáskerék is üzemel!

VASÁRNAP MEGGYÚJTJÁK A MÁSODIK ADVENTI GYERTYÁT

A Fogadalmi templommal szemben állították föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. A második adventi gyertyát december 4-én délután 5 órakor Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András Református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese gyújtja meg.

FOLYTATÓDIK A LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG

Természetesen ezen a hétvégén sem maradunk izgalmas mérkőzések nélkül, hiszen folytatódik a labdarúgó-világbajnokság. A Bárkában és a Vár Sörözőben is készülnek, élőben közvetítik a meccseket. Ami a mérkőzéseket illeti, a következőképpen alakul a menet:

PÉNTEK

  • 16.00 – Dél-Korea-Portugália,
  • 16.00 – Ghána-Uruguay,
  • 20.00 – Szerbia-Svájc,
  • 20.00 – Kamerun-Brazília.

SZOMBAT

  • 16.00 – Hollandia-Egyesült Államok,
  • 20.00 – Argentína-Ausztrália.

VASÁRNAP

  • 16.00 – Franciaország-Lengyelország,
  • 20.00 – Anglia-Szenegál.

A focin kívül a Bárkában pénteken még este 20.00-kor Dj Lennard várja a szegedieket, szombaton pedig Dj Besi. A Vár Sörözőben pedig ma karaoké est lesz.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged, Vár Söröző, Deák Ferenc u. 24.-26., Szeged.

FELPÖRÖG AZ ÉJSZAKAI ÉLET

Ezerrel pörögnek a szegedi klubok és szórakozóhelyek is a hétvégén. Nem lesz hiány táncos éjszakai bulikból. Sorra vettük a szórakozóhelyeket, mutatjuk, hol lehet kikapcsolódni Szegeden!

RETRO KLUB

  • Pénteken jön a Shake That Welldannal,
  • majd szombaton a Sexy Szombat Gabriel B-vel.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

SING SING

A Sing Sing is készült a hétvégére!

  • Pénteken az újhullámos trap egyik legfelkapottabb arca érkezik majd az OTL bulijára. Ibbigang és Kisé mellett a színpadon lesz ATKA,
  • majd szombaton Magyarország techno válogatottja lép színpadra. A SING SING lemezjátszói mögött egymást váltja majd Mateo & Spirit, Metha, Shabaam, Robin Futaki és Kitti Kay.

Helyszín: Sing Sing (Mars tér, 6724).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden. Több eseményt is meghirdettek. Ezek szerint:

  • pénteken a retro disco zenék lesznek a főszerepben, itt lesz a Groovehouse, Dj Nezi és Nitos,
  • majd szombaton mikulás parti lesz, a lemezjátszók mögött ekkor Roberto Rios lesz.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

PÁRATLAN PÁROS ÉS RINGATÓ AZ AGÓRÁBAN

Ray Cooney: Páratlan páros komédiája érkezik ma este 6-kor az Agórába a Móra Ferenc Népszínház előadásában, majd szombaton reggel 10-től mikulásváró Ringató foglalkozás lesz a kisgyerekes családok számára.

Helyszín: Szent- Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 23., Gogol utca 32., Szeged.

ADOMÁNYOKAT GYŰJT SZITA ZOLTÁN ÉS ROSTA MIKLÓS

December 2-án, péntek 17 órakor a Napfény Parkban található Tesco-ban gyűjt adományt a Tappancs Állatvédő Alapítvány részére a Pick Szeged két játékosa, Szita Zoltán és Rosta Miklós.

JÓTÉKONYSÁGI EDZÉS SZEGEDEN

Jótékonysági edzést tartanak vasárnap a szegedi Fit World Fitneszben. A srácok a leukémiás kislány, Fanni családját támogatnák az eseménnyel. Mint kiderült, az edzést Juhász Anna vezeti majd, de a helyszínen lesz Szabó Gábor Natural testépítő, valamint Kádár Márkó Natural világbajnok is.

Helyszín: Fit World Fitnesz, Dózsa u. 12., 6720, Szeged

Időpont: december 4., 16.00-17.00.

NYÍLT NAPOT TARTANAK SZEGEDEN

Hamarosan megnyitja kapuit a Keresztpont Közösségi Ház, benne Közép-Európa első Fair Trade kávézójával, ebből az alkalomból december 4-én, vasárnap 10 órától nyílt napot tart a szervezet. Színes programokkal készülnek, lesz:

  • Helyi termelők vására
  • Előadások és workshopok
  • Folyamatos gyerekfelügyelet és kézműves foglalkozások
  • Társasjátékozás
  • Szívkalács sütés a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért
    Alapítvány javára
  • Gesztenyesütés, forraltborozás és ebédre chilis bab
  • Fair Trade kávék és teák kóstolása
  • Nyereményjáték

Helyszín: Szentháromság utca 26, Szeged

Időpont: december 4., 10.00–17.00.

10 ÉV UTÁN ÚJRA MOZIBAN AZ AVATAR

Több mint 10 évet vártunk rá, de végre befutott az Avatar következő része. A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

TÉLAPÓ HELYETT VÉRAPÓ A BELVÁROSI MOZIBAN

Nem semmi filmet tűzött a vászonra a Belvárosi Mozi a hétvégére, szombaton Tommy Wirkola rendezésében látható lesz a Vérapó. A filmről így írnak: amikor egy csapat zsoldos betör egy jómódú család birtokára szenteste, és túszul ejtenek mindenkit odabent, a támadók nincsenek felkészülve az igazi meglepetésre, hogy a Mikulás is ott van a terepen, és meg fogja mutatni, hogy a Télapó nem egy szent…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb