Kikapcs

A PICK Szeged komplett U-16 kerete is Petráért fut ma délelőtt

Nagy szabású jótékonysági futást és kerékpározást szerveznek a Szegedtől 90 kilométerre lévő Mezőkovácsházán a rendkívül ritka genetikai betegséggel küzdő kislány, Józsa Petra megsegítésére. Az esemény december délelőtt 11-kor indul, a rendezvényen az OTP Bank – Pick Szeged Akadémia U-16-os komplett kerete és a Szegedi Vízilabda Egylet csapata is ott lesz, a futókat pedig Petra vezeti majd fel, egy autóból ülve, végig a résztvevők előtt haladva. 

Mivel Petra és családja Mezőkovácsházáról származik, Csepreghy Elemér, a település polgármestere és Béni Attila, a járási hivatal vezetője kezdeményezte, hogy az ország más részein megtartott megmozdulásokat követően a Békés megyei település is csatlakozzon a gyűjtési akciókhoz, így ma délelőtt 11-től jótékonysági futást és kerékpározást szerveznek a kislány támogatására. Az esemény mellé állt a szegedi Europe Match Gmbh Mft., a térség országgyűlési képviselője, Erdős Norbert és a szegedi Rea László is, aki cégével több mint 12 éve három beteg-szakellátás működtetésében vesz részt Mezőkovácsházán.

PETRA VEZETI FEL A FUTÓKAT

Petra anyukáját, Józsáné Fehér Máriát útközben csíptük el egy villáminterjúra, mint mondta, hálásak azért, hogy a rengeteg szegedi segítséget követően a Békés megyei Mezőkovácsházán is megmozdulnak a szemük fényéért. A családfő, Józsa Attila egyébként a viharsarki városban született. Mint Marcsitól megtudtuk, Petra is részt vesz az eseményen, aki a szegedi BMW C-Mobil által felajánlott autóból vezeti majd fel a futókat.

Az indulás délelőtt 11 órakor lesz a mezőkovácsházi Polgármesteri Hivataltól, majd az Árpád utca-Battonyai út-Rózsa utcán keresztül érkeznek meg a résztvevők az Ipari parkba, az MKH Foglalkoztató Kft. telephelyére, ahol vendégül is látják őket.

REA BARNABÁS EGY NAGY MEGLEPETÉSSEL ÉRKEZIK A VIHARSAROKBA

Pár kilométerrel Petráék után vonulnak az OTP – Pick Szeged Akadémia U-16-os játékosai, akik a komplett kerettel vesznek részt az eseményen. Cikkünk megírásának perceiben autóban utazik épp az akadémia egyik legismertebb játékosa, Rea Barnabás és nagybátyja, a szervezésben oroszlánrészt vállaló Rea László is, mint menet közben elmondták, Barna egy nagy meglepetéssel is készül az eseményen.

Mint korábban írtuk, a mezőkovácsházi jótékonysági futás célja, hogy Petra és családja közelebb kerülhessen egy olyan autó megvásárlásához, ami nélkül jelenleg nehezített pályán mozognak a napi logisztika – közlekedés, iskolába járás, családi programok – terén. A családnak egy olyan autóra lenne szüksége, melybe be tudják tenni Petra kerekesszékét, így lényegesen könnyebben juthatnának el akár az iskolába, akár a rehabilitációs kezelésekre is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb