Közélet

Sorra húzzák le a rolót Schobert Norbi Update-üzletei, a szegedi csak egy volt a sok közül

Sorra húzzák le a rolót Schobert Norbi Update-üzletei – írta a Telex, akik szerint az Update-üzlethálózat egyre több tagja is bezárt a napokban. Mint korábban beszámoltunk róla, szeptember végén 15 év működés után hajtotta be kapuit az egyik szegedi, Kígyó utcai shop, de azóta a hódmezővásárhelyi, a gödöllői, vagy Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úti, a Westendben és a MOM Parkban lévő boltra is lakat került.

A Telex megkereste Schobert Norbertet, aki egyelőre nem válaszolt, viszont elértek jó pár, még nyitva lévő budapesti és vidéki üzletet, ahol nagyon vegyes válaszokat kaptak. Azt szinte mindenki kijelentette, hogy ellátási gondok vannak az elmúlt napokban, hetekben. Többen is mondták – köztük franchise-partnerek – hogy egyszerűen nem érnek el olyan embereket, akik választ tudnának adni a fennakadások okaira, és azt sem tudják megmondani nekik, mikorra rendeződhet a helyzet.

Volt, aki annyira fel volt ezen háborodva, hogy azt mondta, nagyon közel jár ahhoz, hogy becsukja a boltot. Mások logisztikai átállást emlegettek, amiről nem tudták megmondani, meddig tart, de nagyon valószínűnek tartották, hogy hamarosan rendeződni fog.

A lap szerint néhány budapesti boltvezető úgy értesült, Schobert Norberték nagyon komolyan fontolgatják azt, hogy külső befektetőt vonnak be a tulajdonosi körbe, egy olyan gazdasági szereplőről hallottak, aki nagyobb Norbi cégénél, és azt is mondták nekik, hogy magyar cégről van szó. Hogy mikorra zárulhat le a folyamat, arra csak becsléseik voltak, egyesek néhány hetet, mások egy hónapot emlegettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb