Közélet

Bezárt a Kígyó utcai Norbi Update bolt

Újabb áldozatot szedett Szegeden a rezsiválság, szeptember végén 15 év működés után végleg bezárt a Kígyó utcai Update Low Carb üzlet. Mint búcsúzó bejegyzésükben írták, mindig szeretettel fognak visszaemlékezni a nagyszerű másfél évtizedre.

“Köszönjük, hogy mindig számíthattunk Rátok és hozzájárultatok a boltunk sikereihez. Mindig szeretettel fogunk visszaemlékezni erre a számunkra is nagyszerű időszakra” – írták közösségi média oldalukon a bolt üzemeltetői. A Kígyó utcai Proko Travel szomszédságában 15 éve megnyitott shop és pékség a Norbi Update franchise részeként működött, Szegeden rajtuk kívül a Rókusi körúti Tesco Extra-ban van még hasonló üzlet.

EGYRE TÖBB SZEGEDI VÁLLALKOZÁS KERÜL FEL A SZOMORÚ TÉRKÉPRE

Október elején indított a K-Monitor és az Átlátszó egy olyan térképet, amely a rezsiválság miatt bezárt üzleteket gyűjti össze. Az információkat egyrészt sajtóhírekből (Szeged vonatkozásában főként Szeged365-ös cikkek vannak fent, ezt köszönjük szépen) és a közösségi médiumokban közzétett bejegyzésekből, valamint a K-Monitor oldalán kitöltött kérdőívekből szerzik.

A térkép folyamatosan frissül, bárki beküldheti a környezetében bezáró helyeket. A térképen látható nyilak mögött mindenhol nehéz szívvel meghozott döntések, kényszerpályák állnak. 

Szegedről és környékéről sajnos egyre többen kerülnek fel:

  • a Tiszavirág Hotel és Kávézó,
  • a Kredit Egyetemi Pub,
  • a Chloé Vintage Shop,
  • a Haunted House,
  • a Süti, nem süti,
  • és a még korábban bezárt Gulyás Csárda is fent van,

de olyan bezárók is vannak, mint a térképről még hiányzó, a Szeged365 kommentelőinek egy részében nosztalgikus, más részükben negatív emlékeket generáló, bő egy hete bezárt Mars téri Hambi Bambi, vagy a velük szemben pozitív megítélésű, de az október elsejétől már nem működő Kölcsey utcai szupermarket.

Hasonló a helyzet a megye többi településén is, nemrég számoltunk be a makói G-Pont nevű streetfood hely és a vásárhelyi Kispiac Étterem és Cvekedli Ételbár megszűnéséről.

A térképen egyébként már azok a szegedi kulturális – és sportintézmények is fent vannak, amelyek bezárásáról pénteken dönt majd a rendkívüli közgyűlés:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb