Közélet

50 éves mozdonyok járnak Szeged és Békéscsaba között, az egyik pont ma reggel adta meg magát

December 11-én, vasárnap lépett életbe a MÁV-Volán-csoport új menetrendje, amely egyet jelentett a járatsűrítéssel. Az örömhírt némi üröm követte, mint beszámoltunk róla, másnap, avagy hétfőn reggel komplett járatok maradtak ki, a Békéscsaba-Szeged pedig fél órát késett. Az utóbbira a vállalat is reagált, mint írták, az említett vonalon dolgozó 6 darab 418-as “Csörgő” életkora eléri a 45-50 évet, ráadásul havi 13-14 ezer kilométert futnak a két település között. Közben ma reggelre is beszaladt egy baki, a Szegedről Békéscsabára 7:28-kor elindult 7722-es számú személyvonat mozdonyhiba miatt Szeged-Rókustól nem közlekedik tovább.

Korábbi Szeged365 cikkünk a sűrítésről:

…és a hétfő reggeli, havazással is összeköthető műszaki kavalkádról:

TECHNIKAI BAKIVAL INDULT A CSÜTÖRTÖK REGGEL

A Szegedről Békéscsabára 7:28-kor elindult 7722-es számú személyvonat mozdonyhiba miatt Szeged-Rókustól nem közlekedik tovább – közölte a Mávinform. Utasai, a következő Szegedről Békéscsabára 8:28-kor, Rókusról 8:37-kor továbbinduló 7702-es számú vonattal utazhatnak, mely a mai napon Békéscsabáig Algyő és Fürjes kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll. 

45-50 ÉVES VONATOK JÁRNAK SZEGED ÉS BÉKÉSCSABA KÖZÖTT

A napokban tapasztalt hibák ügyében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát a Hódpress kereste meg, a cég azt írta, hogy a Szeged–Békéscsaba (135-ös) vonalon közlekedő személyvonatok továbbításához a békéscsabai vontatási telephelyen jelenleg 6 üzemben tartott 418-as sorozatú dízelmozdony (Csörgő) áll rendelkezésre. A járművek a hét minden napján folyamatosan üzemelnek, havi 13-14 ezer kilométert futnak Békéscsaba és Szeged között. A folyamatos karbantartás ellenére előfordulnak műszaki meghibásodások, hiszen a járművek életkora eléri a 45-50 évet.     

NAPONTA 4 JÁRAT KÉSIK A SZAKASZON

A MÁV válaszlevele szerint az elmúlt napokban a vonatkésésekhez a télies időjárás is hozzájárult, de egyéb műszaki okok is hozzájárultak a szokásosnál több problémához.

“Megvizsgáltuk az új menetrendtől kezdve a vonatok pontossági mutatóját. A 135-ös vonal menetrendszerűsége átlagosan 90%, azaz a vonalon naponta közlekedő 40 vonatból 36 pontos”

– írták, a fenti arányszámot a portál úgy fordította le magának, hogy naponta 4 járat késik.   

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb