Mindenmás

Vasárnaptól több szegedi vonalon változik a MÁV menetrendje

December 11-én, vasárnap lép életbe a MÁV-Volán-csoport új menetrendje. A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltás a vasútvonalak mintegy harmadát érinti menetrendi vagy tarifális fejlesztésekkel, a Volánbusz számos távolsági és helyközi buszjáratának is módosul a menetrendje, tudtuk meg a vállalattól.

VÁLTOZIK A MENETREND A SZEGED-BÉKÉSCSABA ÉS A BUDAPEST – CEGLÉD – SZEGED VONALON

Mint írták, a MÁV-START menetrendjét az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen folyamatosan felülvizsgálja, hogy a gazdaságfejlesztési célokhoz és a társadalmi igényekhez igazítsák a vonatok közlekedését. A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást. A Szegedet is érintő változások, mint írták, a 135-ös Szeged – Békéscsaba vonalat és a 140-es Budapest – Cegléd – Szeged vonalat érintik:

a 135-ös Szeged – Békéscsaba vonalon:

  • Napközben a személyvonatok óránként követik egymást: a Szegedről 8:28-kor és 10:28-kor induló, Békéscsabáig közlekedő személyvonatok, továbbá a Békéscsabáról 8:47-kor és 10:47-kor induló, Szegedig közlekedő személyvonatok hétvége helyett naponta közlekednek.
  • A 20 órás idősávban induló vonatok meghosszabbítva és naponta közlekednek Szeged―Békéscsaba viszonylatában, valamint új vonat közlekedik Szegedről 21:28-kor Orosházára, illetve Békéscsabáról 21:47-kor Orosházára.

valamint a 140-es Budapest – Cegléd – Szeged vonalon:

  • Szegedről 17:11-kor induló, Kiskunfélegyházáig közlekedő személy vonat 1 órával később közlekedik a teljes útvonalán.

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető a www.mav.hu/ujmenetrend oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás / Menetrendek / Közforgalmú menetrendek menüpontból. A vasúttársaság vonalankénti menetrendje kereshető az ELVIRA-ban és a MÁV alkalmazásban (december 11-ei vagy azutáni utazási napot kiválasztva). A Volánbusz jelentősebb változásairól, valamint megyénkénti bontásban a kisebb módosításokról a busztársaság honlapján tudnak tájékozódni az utasok.

Forrás: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb