Szegedi ArcokVideo365

Legszegedibb Szegediek best of: “nagyon jó érzés látni, hogy sokaknak mennyit jelent a munkásságom” – Borovics Tamást, Kárász Annát és Antoni Dusánt faggattuk

Elérkeztünk a Legszegedibb Szegediek best of rovatunk végéhez. A héten megnézhettétek közönségszavazásunk újabb három kategóriájának nyerteseivel készült beszélgetéseinket. Ezúttal Borovics Tamást, a Legszegedibb Művészt, Antoni Dusánt, a Legszegedibb Jótevőt és a különdíjas, Legszegedibb Leköszönő Sportolót, Kárász Annát faggattuk. Interjúink legjobb pillanataiból hoztunk most nektek egy csokorra valót.

December 7-én került sor a Legszegedibb Szegediek közönségszavazás díjátadójára a Hungi Vigadóban. Csordultig telt a szívünk szeretettel, ahogy a több, mint 480.000 általatok leadott szavazat alapján köszönthettük városunk büszkeségeit. Természetesen, a díjátadót követően valamennyi kategória nyertesét elcsíptük egy beszélgetésre, amit mind be is mutattunk Nektek. A héten Kárász Anna, Borovics Tamás és Antoni Dusán ünnepi gondolatait ismerhettétek meg Magyar Andor kollégánk kameráján keresztül.

A LEGSZEGEDIBB LEKÖSZÖNŐ SPORTOLÓ: KÁRÁSZ ANNA (KÜLÖNDÍJAS): “NAGYON JÓ ÉRZÉS LÁTNI, HOGY SOKAKNAK SOKAT JELENTETT A MUNKÁSSÁGOM”

Kárász Anna, az MVM Szeged VE olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakosa, aki december elején jelentette be visszavonulását, elmondta, kiváltságosnak érzi magát, hogy megkaphatta a közönségszavazás különdíját, a Legszegedibb Leköszönő Sportoló elismerést. Anna abba is beavatott bennünket, visszavonulása óta nagyon sok pozitív üzenetet, szeretetet kapott a szurkolóktól és ismerőseitől. “Nagyon meghatódtam. Nagyon jó érzés látni, hogy ennyien követték a pályafutásomat, hogy sokaknak sokat jelentett az én munkásságom” – árulta el Kárász Anna.

Azt is megtudtuk, az év végén a pihenésé lesz a főszerep, Anna az ünnepeket a családjával és a barátaival tölti, azután pedig kezdetét veszi egy új év, s egyúttal egy új fejezet a sportoló életében.

A LEGSZEGEDIBB MŰVÉSZ: BOROVICS TAMÁS (5.800 VOKS): “HIHETETLENÜL JÓ ÉRZÉS, HOGY A SZEGEDI KÖZÖNSÉG MÁR TÖBBSZÖR IS LETETTE MELLETTEM A VOKSÁT”

Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze elmondta, ez már a sokadik alkalom, hogy a szegedi közönség leteszi mellette a voksát és ez hihetetlenül jó érzés számára. “Már 26 éve itt vagyok Szegeden. Ez nem egy bevett szokás manapság a mi pályánkon, hogy valaki ennyi időt eltölt egy helyen. Most már nagyon sok minden ideköt: a családom, a munkahelyem, az emberek, akik körülvesznek, amiért végtelenül hálás vagyok és nem tudom elégszer megköszönni” – árulta el a színész.

Mint kiderült, december közepétől már elindultak a 2023 márciusában bemutatásra kerülő Hegedűs a háztetőn című musical próbái a Szegedi Nemzeti Színházban, melyben Borovics Tamás játssza majd az egyik főszerepet. Most viszont még a pihenésen van a hangsúly, mint mondta, szigorúan zártkörűen, szeretteivel tölti az ünnepeket.

A LEGSZEGEDIBB JÓTEVŐ: ANTONI DUSÁN (72.300 VOKS): “SZERETNÉM, HA A FIAM FOLYTATNÁ AZT AZ UTAT, AMIT ELKEZDTEM”

Antoni Dusán, a Legszegedibb Jótevő egy nagyon megható gesztussal készült a gálaestre. A díjátadó pillanataiban ugyanis felhívta maga mellé a színpadra kisfiát, Dominikot, hogy elismerését továbbadhassa számára. “A nevelésemnek nagyon fontos részévé vált, hogy önzetlenségre, mások megsegítésére ösztönözzem a fiamat. Azért döntöttem úgy, hogy neki adom ezt a díjat, mert szeretném, ha mindig eszébe jutna róla, akkor is, amikor én már nem leszek, hogy milyen utat kezdtem el, hogy honnan indultunk és hova jutunk el” – árulta el Dusán, ahogy azt is, szeretné, ha jótékony akcióit egyszer majd fia is folytatná.

Dominik már most édesapja nyomdokaiban lépked, ugyanis több jótékonysági akcióban Dusán segítségére volt. “Próbálok én is olyan lenni, mint apa, ilyen jószívű” – árulta el Dominik, aki, mint kiderült, interjúnk készítésekor ünnepelte a születésnapját.

2023-BAN JÖN A FOLYTATÁS

Ismersz olyat, akire méltán büszke lehet a környezete? Aki nap mint nap hozzátesz ahhoz, hogy jobb legyen a szegediek élete? Küldd el a nevét és egy pár mondatos indoklást a [email protected], vagy Facebook üzenetben! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Köszönjük a rengeteg szavazatot, köszönjük a támogatást!

Boutique Optique by PrágaiPrágai LátszerészetSz-Plast Ablak Kft.Pizza Monkey SzegedBioHair NapfényTrója Ételbár és Hummusz TerraceREÖK Kézműves CukrászdaGlobal FitnessContext SzegedDresscode for Men by ContextRozmaring Étterem SzegedDelimo Cukrászda, Garden Bistro & Beach Szeged

Ha lemaradtál volna róla, alábbi cikkeinkben ismerheted meg Dr. Letoha Annamária, a Legszegedibb Gyógyító, Kyle Eckhart, a Legszegedibb Tanító, Czutor Zoltán, a Legszegedibb Zenész és Joób Dóra, a Legszegedibb Nő gondolatait a díjátadó gálán.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb