Gasztro

Főzni, a téli szünetben? Felejtsd el, a Prézlis csajok tudnak egy sokkal jobbat

Lement a karácsony, a család apraja-nagyja már sikítófrászt kap, ha valaki kimondja előttük a töltött káposzta és bejgli szavakat, magyarán, újra neki kellene látnod a főzőcskézésnek, de se kedved, se energiád hozzá. Ismerős a helyzet? Ha igen, van rá megoldóképlet, a Széchenyi téri Prézli ugyanis a két ünnep között, sőt, a téli szünet januári részében is nyitva tart, ráadásul a fejükbe vették, hogy egészen a téli szünet végéig helyetted fognak főzni.

PRÉZLI, AVAGY MINŐSÉG, KORREKT ÁRAK ÉS EGY NAGY MOSOLY SZEGED SZÍVÉBEN

Ha még nem találkoztál volna a Prézlivel, következzen egy gyors ki-kicsoda. A Széchenyi téri hely egy szeretnivaló, barátságos elegye a fast food és a bisztró vonalaknak, minőségi alapanyagokból, jellegzetes, de nem agyon-variált étlappal.

  • Gyorsétterem, mert az ételeket rögtön a pultból kapják ki a csajok,
  • azonban bisztró, mert minőségében és ízvilágában bőven túlmutat a multinacionális láncok gyorskajáldáiban megszokott mirelit-szörnyűségeken.

A kínálatot a grillezett zöldségek, a grillezett húsok és a különféle rántott ételek uralják, de a tavasszal, a Szeged365 olvasóival közösen megtartott Prézli-teszten nagy kedvenc volt a túrógombóc és a tejberizs is.

KÜLDETÉS INDUL: ÍGY VARÁZSOLJ GYORSAN ÉS GAZDASÁGOSAN ÉTELT A CSALÁD ASZTALÁRA

“Anyuka vagyok, sőt, most már kétszeres nagymama is, éppen ezért tudom, mekkora kincs, amikor tényleg együtt lehet a család, persze nem úgy, hogy anyuka közben a konyhában robotol” – magyarázta a Prézli alapítója és tulajdonosa, Mayer Szilvia. A panírozott finomságaikról és egészséges ételeikről ismert szegedi fast food bistro kollégái a két ünnep közti időszakra gyúrnak rá, mint az alapító mondta, küldetésüknek érzik, hogy levegyék a terhet a szegedi családanyák válláról.

Ha nem akarsz sokat vesződni a mai ebéddel, vacsorával, válassz náluk egy gazdaságos, de minőségi street food boxot,

  • a 2950 Ft-os “kis box menü” rögtön 3 féle rántott ételt tartalmaz körettel és mártogatóssal úgy, hogy a tételeket Te válogatod össze,
  • mindez van búzalisztmentes verzióban is (3150 Ft),
  • és XXL kiadásban, amely 6 féle rántott étellel, dupla körettel és dupla mártogatóssal még mindig csak 5250 Ft.

Az utóbbi simán elmegy egy kisebb család ebédjének, vacsorájának is, annyi pénzből, mintha te főztél volna, csak ugye, itt nincs mögötte 3-4 órányi háború a konyhádban.

A Prézlit a Széchenyi tér 5-ben találod, ha házhoz kérnéd a finomságokat, a Wolt és a FoodPanda rendszerében is ott vannak. December 31-én és január 1-jén pihennek egyet, de előtte és utána teljes gőzzel azon dolgoznak, hogy Te (végre) pihenj egy jót!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb