Közélet

Egy fillér rezsikompenzációt sem kap Hódmezővásárhely, Márki-Zay Péter szerint Lázár János tehet róla, levelet ír Gulyás Gergelynek

Míg Szeged 1,3 milliárd forintnyi rezsitámogatást kap, addig Hódmezővásárhely egy fillért sem. A szomszédunk hiába megyei jogú város, mégsem kapnak állami támogatást a rezsiválságban. Márki-Zay Péter Lázár János lobbitevékenységét sejti a háttérben. A polgármester szerint semmi nem indokolja, hogy a város nem kapott pénzt, ezért levelet ír Gulyás Gergely miniszternek – írja a hvg.hu.

A Facebook-oldalán üzent Márki-Zay Péter Lázár Jánosnak, a térség parlamenti képviselőjének, mert nem kapnak egy fillér rezsitámogatást sem. Mint írta: “Gratulálok Lázár János úrnak (…) Szülővárosa és lakóhelye az egyetlen város Csongrád-Csanád vármegyében, amelyiknek valamilyen rejtélyes oknál fogva a kormány nem ad rezsitámogatást.”

A 10 EZER FŐNÉL NAGYOBB TELEPÜLÉSEK KAPNAK TÁMOGATÁST

Márki-Zay arra reagált így, hogy hétfőn este a Miniszterelnökség közzétette, a 10 ezer fősnél nagyobb települések közül melyik és mennyi támogatást kapnak az 5-10-szeres önkormányzati rezsiszámláik kompenzációjára. Debrecennek jutott a legtöbb pénz, de a 10 ezernél népesebb települések közül majdnem mindegyik kap támogatást. Ez utóbbi mértékét annak függvényében határozták meg, hogy a városok milyen válságmenedzsmenti tervet tettek le Balla György kormánybiztos elé, és azt is figyelembe vették, hogy mekkora egy adott település adóerő-képessége, azaz mennyi az egy főre eső iparűzési adó. A nyilvánosságra hozott listáról hiányzik hat kerület és több város is, például Hódmezővásárhely mellett Budaörs vagy Biatorbágy is.

LEVELET ÍR GULYÁS GERGELYNEK

A portál szerint Gulyás Gergelyt idézve már felrémlett, hogy azok az önkormányzatok, amelyek nem voltak hajlandók a kormány tárgyalásra kijelölt politikusaival egyezkedni, azok kimaradhatnak. Itt elsősorban a fővárosi kerületeket említette a miniszter, ezért is lóg ki a sorból Hódmezővásárhely. Márki-Zay Péter a posztjában arról írt, hogy már voltak előjelei a városban a mostani kormányzati lépésnek, mivel az uszodájuk működtetésére sem kapták meg a korábban megígért pénzt. A polgármester a hvg.hu kérdésre azt is elárulta, mivel a város pénzügyi helyzete nem indokolja a támogatásból való kizárást, “nem is hagyja ennyiben” a dolgot, hanem levelet küld Gulyás Gergelynek, amelyben a döntés megváltoztatását kéri.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb