Szegedi Arcok

Szegeden szerezheti meg 24. diplomáját a rekorder, aki korábban polgármester is volt

23 diplomája van, a napokban hivatalosan is rekorder lett az SZTE-n végzett Kapus Krisztiánírtuk december elsején, mint kiderült, ha minden jól alakul, hamarosan meglesz a 24. is. A kiskunfélegyházi születésű, 49 éves Kapus Krisztián jelenleg Szegeden tanul, aki a Mandinernek adott interjújában azt is elárulta, miért nem megy el műveltségi vetélkedőbe.

Kapus Krisztián a kecskeméti Piarista Gimnáziumban végezte el középiskolai tanulmányait, és már harmadikos korában eldöntötte, hogy orvos szeretne lenni. Mint az interjúban elmondta, akkor még azt gondolta, hogy megelégszik majd egy diplomával. Egy évvel később, végzősként viszont már inkább a magyar irodalom és a hitoktatás vonzotta, így aztán Szegedre ment továbbtanulni, és végül nem az orvosin szerezte meg az első diplomáját, hanem magyar–könyvtár szakon végzett.

Alig két héttel később levelezőn szerezte meg a katolikus hitoktató végzettséget. Később – ugyancsak Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen – informatikus bölcsészként is diplomát szerzett.

“Állandó tudásvágy van bennem. Ha elmerülök egy témában, és úgy érzem, mindent tudni akarok róla, akkor általában újabb diploma lesz a vége”

– mondta a portálnak Kapus Krisztián, aki a fent említett végzettségek megszerzése után sem hagyta abba a diplomahalmozást. Úgy véli, hogy a sok-sok tanulással leginkább a problémamegoldó képessége fejlődött.

Az interjúban az is elhangzott, hogy

  • Soha nem volt munkanélküli, folyamatosan frissíti az önéletrajzát, amely jelenleg 37 oldalas.
  • Ami a jelenlegi munkáját illeti, kommunikációs tanácsadással és felnőttképzéssel foglalkozik.
  • A munka mellett pedig természetesen tanul is, most éppen Szegeden, ha minden jól megy, hamarosan jöhet a 24. diploma.
  • A tanulást alázattal végzi, sohasem dicsekszik azzal a hallgatótársai előtt, hogy mennyi diplomája, végzettsége van.
  • Egyelőre nem fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy műveltségi vetélkedőben szerepeljen, mert nem minden területen érzi magát kellően felkészültnek.

A 2010 és 2014 között Kiskunfélegyháza polgármestereként dolgozó, ugyanebben a négy évben pedig országgyűlési képviselőként a Fidesz színeiben politizáló férfi év végén átadott oklevele a Magyar Rekord Egyesület adatbázisában is fellelhető.

A rekorderrel pont a 23. diplomáját követően készített Szeged365 podcast-interjút Fülöp Tímea kolléganőnk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb