Mindenmás

Az ezer oszlop városa címet is elnyerhetnénk: újabb karók jelentek meg, még egy utcában elvették a parkolási lehetőséget Szegeden

Mint a gombák, úgy szaporodnak a parkolást és a kerékpározást nehezítő oszlopok és karók Szegeden. A József Attila sugárúton és a Petőfi Sándor sugárúton is megjelentek az utóbbi időben, ma pedig azt írta Sándor olvasónk, hogy a Körtöltés utcánál is vasoszlopok nőttek ki a semmiből.

“A Körtöltés utcánál is elvették a parkolási lehetőséget. Csak az a kérdés, hogy hol álljunk meg?” – tette fel a kérdést szerdán délelőtt Sándor olvasónk, aki fotókat is küldött a helyszínről, ami így fest:

A kérdés jogos, hiszen az utca egy részén, mindkét oldalon masszív oszlopokkal gátolják a parkolást, még az ott lakóknak is.

A JÓZSEF ATTILA SUGÁRÚTON ÉS A PETŐFI SÁNDOR SUGÁRÚTON IS ELSZABADULT A KARÓ-MÁNIA

Az oszlopok kihelyezése egyébként tavaly indult meg. Korábban megírtuk, hogy a József Attila sugárútra is került belőlük. Az egyik helyi üzlet előtt gyönyörű, új az aszfalt, csakhogy ezzel együtt az eddig árupakolásra biztosított bejáró elé oszlopok kerültek, ami igen csak megnehezíti a jövőben az áruszállítók dolgát.

Mint azóta kiderült, a József Attila sugárút mellett a Petőfi Sándor sugárúton is elszabadult a karó-mánia, az illetékesek ugyanis a Faragó utcától a körútig szórták végig a bringautat és a mellette lévő járdát, illetve a zöldterületet fém- és faoszlopokkal.

A CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged egyébként már többször is arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szeged szerte kihelyezett karók igencsak veszélyesek lehetnek a kerékpárosokra nézve. Az indíték sejthető, a szabálytalankodó autósok például sárdagonyává változtatják a Petőfi Sándor sugárutat, fölszántják a zöldterületet, és a járdára, vagy a kerékpárútra is rámennek. Eléggé aggályos azonban így karókat helyezni olyan területre, ahol járműközlekedés zajlik – jegyzi meg a kerékpáros klub.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb