Közélet

A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat, minden törvényes eszközzel fel fognak lépni ellene

Szeptembertől néggyel kevesebb óvoda fog működni Szegeden – írtuk meg kedden, miután Binszki József alpolgármester bejelentette a hírt. Tette azt pont az a szegedi politikus, aki áprilisban még rémhírnek nevezte az óvodabezárásokról szóló információkat, majd Botka Lászlóval konzultálva nyugtatta a szegedieket. Az eseményekre most a helyi Fidesz–KDNP is reagált, mint a szerkesztőségünknek küldött közleményükben írták, elutasítják az óvodabezárásokat Szegeden. 

A KÉPVISELŐK TÖBBSÉGE NEM TÁMOGATNA EGY ILYEN GONDOLATOT?

A Haág Zalán által jegyzett sajtóközleményben kiemelték, hogy legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvoda bezárásáról, viszont akkor megmenekültek az intézmények. Mint tovább emlékeztetnek, a DK helyi vezetője annak idején így fogalmazott: „Nem lesznek óvodabezárások Szegeden, a fenntartó önkormányzat fenntartói jogokat gyakorló közgyűlésében a képviselők többsége nem támogatna egy ilyen gondolatot”.

TILTAKOZÁSRA KÉRIK A CSALÁDOKAT

A szerdai közleményben továbbá arról írnak, hogy azóta sok víz lefolyt a Tiszán, “Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassa immáron négy óvoda bezárását. Nem számít a Sás utcai óvoda megmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bem utcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. De most már a DK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s a baloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is” – írták.

Mint tovább kiemelték: “a Fidesz–KDNP továbbra is elutasítja az óvodabezárásokat, s minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben – egyúttal tiltakozásra kérjük az érintett családokat és a velük szolidáris szegedi polgárokat, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is megmentsük óvodáinkat a bezárástól.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: devops consulting
'Fel a tetejéhez' gomb