Közélet

Véget ért a háromnapos rendkívüli kormányülés: csütörtökön jönnek a legújabb bejelentések, Kormányinfó lesz

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be arról, hogy véget ért a háromnapos stratégiai rendkívüli kormányülés Sopronban. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig nem sokkal később, ugyancsak a Facebookon számolt be arról, hogy február 9-én, csütörtökön délelőtt 10 órától Kormányinfót tartanak Gulyás Gergellyel.

A Portfolio ezzel kapcsolatban azt írja, hogy az eseményre a szokásosnál is nagyobb figyelem irányul, hiszen a hírek szerint sok energetikai projektről, illetve az uniós helyreállítási hitelből való finanszírozásukról is döntés születhetett a kormányülésen.

EU-CSÚCS, TIZEDIK SZANKCIÓS CSOMAG

Mint kiemelték, emellett az EU-val folytatott vitákban a magyar kormányzati vállalásokról is kiderülhetnek új információk (pl. a közérdekű vagyonkezelő alapítványokbeli vezető politikusok posztjairól), a csütörtök-pénteki EU-csúcson képviselt magyar álláspontról is (pl. az amerikai beruházástámogatási programra adott uniós válaszról, benne a magyar támogatási program elemeiről), a formálódó tizedik uniós szankciós csomagról, illetve a február 5-től hatályba lépett olajügyi szankciós csomag eddigi tapasztalatairól is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb