Mindenmás

Hat kóbor kutyából álló falka támadt rá futás közben egy háromgyerekes anyukára Kiskunhalason

Hat kóbor kutyából álló falka támadt rá futás közben egy háromgyerekes anyukára Kiskunhalason. Az előző hétvégén történt esetről az édesanya az RTL Híradónak számolt be, írta meg az Index.

TÖBBEN SIETTEK AZ ANYUKA SEGÍTSÉGÉRE

Az anyuka beszámolója szerint egy nádas közelében történt az eset, ahol rendszeresen szokott futni. Miután a kutyák megindultak felé, elmenekült a helyszínről, de észrevette, hogy mögötte egy idős férfit is megtámadtak. Ekkor visszafordult, elkezdett üvölteni a kutyákkal, és rugdosva próbálta távol tartani az állatokat. Ennek köszönhetően az idős férfi kerékpáron el tudott menekülni a helyszínről, azonban a kutyák újra a nő felé fordultak. Az ő segítségére aztán egy autós sietett, aki a járművel igyekezett távol tartani az állatokat. A kutyák elűzéséhez végül egy másik autósra is szükség volt. Végül mindenki megúszta sérülés nélkül az esetet.

AZ ÖNKORMÁNYZAT SIKERESEN BEGYŰJTÖTTE AZ ÁLLATOKAT

Az önkormányzat másnap begyűjtötte a kóbor kutyákat.  Az RTL Híradónak az édesanya azt mondta, hogy a kutyák egy részének szerinte eredetileg volt gazdája, csak elszöktek otthonról. Az RTL-nek a Mancs a kézben kutyamentő alapítvány egyik szakembere arról beszélt: tavasszal rendszeresen szöknek meg, és verődnek falkába a kutyák, ami veszélyes lehet az emberekre is. “Mint tudjuk, a kutya falkaállat, tehát ha nem is agresszívak, és támadnának maguktól, akkor is prédának tekinthetnek egy futó hölgyet vagy egy gyereket” – mondták el.

A szakember felhívta rá a figyelmet, ilyen esetekben nagy hangon kell kiabálni, és erőt kell mutatni, mert ettől megijedhetnek a kóbor állatok. Fontos lehet az is, hogy ilyenkor a többi járókelő is segítsen a bajbajutottaknak, ugyanis többen jobb eséllyel riasztják el az állatokat.

SZEGEDEN TAVALY ŐSSZEL A KÁRÁSZ UTCÁN TÁMADT KÉT KUTYA EGY HÖLGYRE ÉS KISLÁNYÁRA

Felháborodásának adott hangot Adel Smith, a mesterfodrászként dolgozó, amerikai kötődéssel is rendelkező szegedi édesanya, akit 12 éves kislányával, Sophie-val együtt támadott meg egy részeg férfi két kutyája a Kárász utcán. A hölgy kedd délután adott exkluzív interjút a Szeged365-nek, melyben percről percre mesélte el a horrorisztikus eset részleteit, egyben döbbenetesnek nevezte, hogy az agresszív állatokat csakis ma délután vitték be az ebrendészetre, a 6 embert – köztük gyerekeket – is megtámadó kutyák a történteket követően pedig még két és fél napon át lehettek szabadon Szeged belvárosában.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: order Blackberry Dream
'Fel a tetejéhez' gomb