KikapcsVideo365

Nagy durranásra készül Szegeden a Filharmónia, Stephan Pollhammer osztrák orgonazseni érkezik a Dómba

Szegeden indította a márciust a világ – szó szerint értendően – legjobb produkciója, a nívós brit Gramophone magazin szavazásán az év zenekara díjat bezsebelő Budapesti Fesztiválzenekar a kényszerbezárást követően újranyitó Szegedi Nemzeti Színházban kápráztatta el a szegedi műértő közönséget. A különleges alkalmat a szervező Filharmónia Magyarország ügyvezetőjével, egyben a Szegedi Fogadalmi Templom zenei vezetőjével, a Liszt Ferenc díjas Szamosi Szabolcs orgonaművésszel értékeltük, akit a soron következő Filharmónia-programokról is kifaggattunk.

“A leg-legek koncertje volt”

– kezdte értékelését Szamosi Szabolcs, aki hozzátette, hogy a Gramophone-díj mellett egy másik elismerést is kapott a szóban forgó Budapesti Fesztiválzenekar, ugyanis Takács-Nagy Gábort nemrég a világ legjobb karmesterei közé sorolta egy Nyugat-Európai zenei csatorna. Mint mesélte, óriási élmény volt Haydn Mozart-műveit a nagyszínház falai között hallgatni, de a legkülönlegesebb élmény az volt, amikor Kádár István kolozsvári szólista – a koncertet követő vastaps után – meglepetésből elkezdett népzenét játszani.

A szegedi tavasz telis-tele lesz meglepetésekkel,

  • április 17-én a remek osztrák orgonaművész, Stephan Pollhammer érkezik a dómba, a Pulzus Vonósnégyes kíséretében,
  • hat nappal később a Szegedi Szimfonikus Zenekar lép fel a Szegedi Nemzeti Színházban,
  • majd május 8-án ugyanitt Gálakoncert Színészlegendákkal címmel Igor Stravinsky játékra és táncra írott elbeszélése, A katona története kerül színre, különleges szereposztásban és koncepció szerint.

A Liszt Ferenc díjas orgonaművésszel készített, soron következő interjúnkat itt tudod megnézni, a részletes Filharmónia-programot pedig ITT találod, jegyvásárlási linkkel egybekötve.

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb