Közélet

A KDNP szerint Gyurcsány tegnap “bevette” a szegedi városházát és kitűzte a DK lobogóját

Alaposan felkavarta a szegedi közélet állóvizét Gyurcsány Ferenc szegedi látogatása, amely egyszerre hozott békülést a korábbi ellenség Botka Lászlóval, meg persze, ahogy az várható volt, egy adag kormányzati fricskát is. A szerdán, Szegeden elhangzottakra még aznap reagált egy dollárbaloldalosat a Fidesz, csütörtök reggelre pedig a KDNP közleménye is befutott, akik szerint Gyurcsány a héten megmutatta, ki az úr a (város)háznál.

Mielőtt belevágnánk a közleményükbe, íme az eddig történtek, kronológiai sorrendbe állítva, Szeged365 cikkeken keresztül, bennük – a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében – mindkét érintett fél közleményei, véleménye, reakciói.

KERESETT A FERI

Leegyszerűsítve: a DK elnöke Szegeden tart két napos frakcióülést, konkrétan az IH Rendezvényközpontban. Botka László és Gyurcsány viszonya elég feszült volt az elmúlt években, írhatnánk azt is, a nemzet Ferije volt a “final boss” a Széchényi téri polgármesteri irodában. Botka többször is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferenc személye jelentősen rontja az ellenzék esélyeit, ezért jobb lenne, ha háttérbe húzódna, így akkor is, amikor a 2018-as választás előtt (visszalépéséig) az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt. Gyurcsány ezt most csak annyival idézte fel, hogy voltak vitáik. 

A DK-elnök nem véletlenül jött Szegedre, a tegnapi nap történései alapján az alábbi két dolgot hozta magával:

  • bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót támogatja a 2024-es önkormányzati választáson Szegeden,
  • majd arról is beszélt, hogy “a kormánynak menni kell, mert nem teljesíti hazafias kötelezettségét.”

A KDNP SZERINT DK LOBOGÓ KERÜLT A SZEGEDI VÁROSHÁZÁRA

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető csütörtök délelőtt reagált a szerdán történtekre, mint szerkesztőségünknek írt levelében írta,

Gyurcsány Ferenc és csapata a héten megmutatta, ki az úr a (város)háznál.

“A szabad királyi Szeged sohasem látott olyan hűbéruraságot, aki a város kapuját átlépve ilyen magabiztossággal kívánta volna demonstrálni, hogy Szeged első emberét vazallusának tekinti – s a szabad királyi Szeged első embere sohasem hódolt be senkinek. De most más időket élünk” – folytatódik a közlemény, amelynek sorait szó szerint idézzük a továbbiakban:

“Ha valaki számára Botka László testbeszéde nem lett volna elég árulkodó a Gyurcsány Ferenccel szervezett találkozón, annak az őszödi böszme szavakba öntötte a lényeget. Sajtótájékoztatón kürtölték világgá: Botka László hivatalosan is Gyurcsány Ferenc embere. Nincs még egy polgármester a vidék Magyarországán, aki hagyta volna, hogy ország-világ előtt így megalázzák, és saját városában mindenkinek tudtára adják: újra behódolt Gyurcsány Ferencnek. De hiába, a hatalomért bármit.

Újranyomtatják a városházi kiadványokat, ahonnan korábban Gyurcsány Ferencet kiretusálták Botka László fotója mellől, és máris megkezdték a gyurcsányi program megvalósítását. Botka László nem törődik a város ügyeivel, azt a helyettesének kinevezett Binszki Józsefre, a Gyurcsány-párt szegedi helytartójára bízza. Akárcsak annak idején a Gyurcsány-kormány, gazdaságfejlesztés helyett a megszorítások politikáját folytatják, legyen szó a szegedi vállalkozók, az IKV-s bérlők és az autóval parkolók megsarcolásáról vagy épp önkormányzati lakást bérlő pedagógusok, egészségügyi dolgozók utcára tételéről. Ahogy annak idején a Gyurcsány-kormányt, a gyurcsányi vezetésű önkormányzatot is a törvénytelen működés jellemzi – amint azt a nyolcadjára is törvénytelen lakásrendelet megalkotásánál vagy az óvodák jogellenes és szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó bezárásánál láthattuk.

Ezt kínálja a gyurcsányista városvezetés Szegednek.

Gyurcsány Ferenc tegnap végérvényesen bevette a szegedi városházát, és kitűzte a DK lobogóját. Botka László immáron nem több, mint Gyurcsány Ferenc katonája.

Szeged többet érdemel.”

Valahogy gyanítjuk, hogy lesznek még a szegedi Gyurcsány-látogatásnak további rezonanciái, amint bárki, bármelyik oldalról közleményt küld a témában, természetesen közreadjuk.

Ha a politikusainknak úgy egyszerűbb, a vadonatúj Szeged365 applikáción keresztül is beküldhetik a közleményeiket (még akár nyerhetnek is valami jó kis 365-ös cuccot), az alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban érik el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb