KikapcsVideo365

Minden szál virág árából 10%-ot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a mórahalmi TulipGarden

Lenyűgöző pompában, a tulipánok, jácintok és nárciszok sokszínű szépségével nyújt kihagyhatatlan élményt a természet és a virágok kedvelőinek a mórahalmi TulipGarden, amely idén már második alkalommal nyitotta meg kapuit szerdán délelőtt a nagyközönség előtt. A tavalyi bemutatkozás óta hatalmas fejlődésen ment keresztül a tulipános kert, ahol csaknem százhúszezer virág, a gyerekeknek játszótér és egy teknősrezervátum fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

EGY HELY, AHOL NYUGALOM ÉS BÉKE HONOL

Az ünnepélyes megnyitón Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, a tulipános kert célja egy olyan hely létrehozása, ahol béke és nyugalom honol, amely összehozhatja a családokat, barátokat, de akár a szerelmeseket is. “A virág olyan hatással van az emberi érzésekre, olyan módon meg tudja nyugtatni, harmonikussá tenni a rendezetlen gondolatokat, amelynek gyógyító erejére nagyon nagy szüksége van a mai kor emberének” – vélekedett a polgármester.

AZ ELSŐ TULIPGARDEN NÉGY ÉVE INDULT HÓDÍTÓ ÚTJÁRA

Mátrai Zoltán, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, négy évvel ezelőtt az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor 30 ezer tulipánhagymát elültetve. Jelenleg már 13 kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd, melyből egymilliót idén ültettek el. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kertekben várhatóan kétszázezer látogatót látnak majd vendégül.

A KERT KIKAPCSOLÓDÁST NYÚJTHAT AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

Major Zoltán, a mórahalmi kert vezetője arról számolt be, hogy tavaly óta a virágok száma 50 ezerről 120 ezerre nőtt, a virágágyások mellett kialakított bemutatókertnek köszönhetően a látogatók már ötvenféle tulipánban, több fajta nárciszban és jácintban gyönyörködhetnek. A kertben a gyerekek örömére játszótér és egy teknősrezervátum is épült, a felnőtteket szabadtéri kávézó várja, és, ha egy remekbe szabott szelfin örökítenéd meg az élményeidet, kitűnő hátteret kínálnak a négy méteres fatulipánok.

TÉRÍTÉS ELLENÉBEN VIRÁGSZEDÉSRE IS LEHETŐSÉG NYÍLIK, MELYNEK ÁRÁBÓL A GYERMEKSEBÉSZET A MŰTÉTRE VÁRÓ GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJÁK

A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő kert látogatása ingyenes, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik, amellyel jótékony célt is támogatnak az ide látogatók, ugyanis minden szál virág árából 10 százalékot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a park.

A kert április 15-től lesz látogatható a négynapos hosszú hétvégén, majd a következő két hétvégén csodálhatják meg a látogatók a tulipánokat, sőt, megfelelő mennyiségű virág esetén még május 7-én és 8-án is várni fogják az érdeklődőket.

Operatőr: Magyar Andor

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb