Kikapcs

Idén is lesz “Posztolj verset az utcára!” felhívás Szegeden

Idén is megszervezi a Posztolj verset az utcára! elnevezésű programját a szegedi Somogyi-könyvtár a Magyar Költészet Napján. A központi könyvtár és fiókkönyvtárainak épülete előtt várják a versszerető posztolókat április 11-én, kedden, délelőtt 9-től este 6 óráig.

A Facebookon megjelenet esemény szerint könyvtár biztosít versesköteteket, hogy megkönnyítsék a választást, valamint filctollat és lapokat a személyes posztoláshoz. A feladat csupán annyi, hogy kiválasszunk egy számunkra kedves költeményt, és “kiposztoljuk” a könyvtár falára.

MÉG TÖBB PROGRAM

A reggeli vers-posztolás után, délben is a költészethez kapcsolódó programokkal várják a költemények szerelmeseit egy különleges, határokon átívelő eseménnyel. 12 órától a Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében Szegedre is elhozzák azt a nagysikerű multimédiás művészeti projektet, amely a Vastaps a költőnek… címet kapta. Az egyedülálló projekt Romániában már számos telt házas előadást ért meg, most egy új formában jelentkezik, amelyben az ismertető-jellegű előadás és a versmondás váltakozik egymással. Az eseményen Mihai Eminescu, Tudor Arghezi és George Coşbuc verseit hallhatjuk Dsida Jenő, Kacsó Sándor, Székely János, Képes Géza, Berde Mária, Kiss Jenő, P. Tóth Irén és Szemlér Ferenc fordításaiban. Demeter András színművész ezúttal élőben és magyar nyelven adja elő a Vastaps a költőnek című műsort.

A posztoljverset.hu szerint 2022-ben nálunk helyezték ki a legtöbb költészeti alkotást, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy lépten-nyomon versekbe botlottunk akkor Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb