Szegedi Arcok

Le a kalappal: olyan tehetséges a szegedi fiatal hegedűvirtuóz, Haluska Lara, hogy felvették abba a belgiumi iskolába, amelybe hazánkból még soha senkit

Az általános iskolából 1 hónap múlva ballagni készülő Haluska Lara hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis továbbtanulása immáron biztosított. Nem is akármilyen suliba került be az irtó tehetséges szegedi fiatal, hiszen abba a belgiumi iskolába járhat szeptembertől, amelybe hazánkból még soha senki nem nyert felvételt. Irány a Musica Mundi School!

Haluska Laráról egyébként számtalanszor beszámolunk már. A fiatal hegedűvirtuóz:

  • meghódította már az Egyesült Államokat,
  • elnyerte a MOL Tehetségtámogató Program támogatását,
  • elhozta az egyik amerikai zeneszerző verseny nagydíját,
  • és a Virtuózok V4+ különdíjasa lett.

A szegedi kislány 5 éves kora óta töretlenül a zene szerelmese, mindössze 7 éves volt, amikor komponált egy saját kis darabot, majd 9 évesen megjelent első publikált szerzeménye is. Laráról a következő cikkeinkben olvashatsz:

A 40 DIÁK EGYIKE LESZ LARA

A hatalmas tehetséggel rendelkező Lara előtt most újabb kapu nyílt meg, ugyanis Lara még decemberben sikeres felvételi vizsgát tett a belgiumi Musica Mundi School 40 diákja közé. Felvételije annyira jól sikerült, hogy a hegedülés és szolfézs tudás bizonyítása után, hosszasan beszélgettek még vele és édesanyjával az iskola vezetői és tanárai. Búcsúzóul pedig körbe is vezették őket az iskolában, ami első pillanatra elvarázsolta Larát. Ez már bíztató jel volt és természetesen már maga a felvételi is hatalmas élmény, de a család nem mert elősre, vakon reménykedni – írja a Tehetség Esély Alapítvány.

EGYEDÜLI MAGYARKÉNT MEGY BELGIUMBA LARA

Mint kiderült, szerencsére a felvételi eredményére nem kellett sokat várni: másnap már tudatta is az iskola Larával és családjával a jó hírt, valamint az iskolai alapítvány kuratóriumának döntését, miszerint a legmagasabb ösztöndíjjal támogatják Lara képzését iskolájukban.

Ebbe a fantasztikus iskolába a világ minden tájáról érkeznek zenében tehetséges gyerekek, azonban Magyarországról Lara lesz az első növendék, aki felvételt nyert.

Az alapítvány szerint már a környezet is rendkívül inspiratív, a tanárok és a diákközösségről nem is beszélve. Szeptembertől tehát Lara Belgiumban folytatja gimnáziumi tanulmányait, addig azonban több alkalommal is hallhatjuk Szegeden játszani. Legközelebb 2023.05.14-én, vasárnap a Korzó Zeneházban lesz hallható a hegedűjátéka, a szimfonikus zenekar kíséretével.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb