Közélet

Tömeggyilkosságot tervező gimnazistát tartóztattak le Szabadkán

Letartóztattak egy szabadkai gimnazistát, aki az iskolai pszichológussal való beszélgetés során bevallotta, hogy tömeggyilkosságot tervezett véghez vinni – számolt be róla a vajdasági Pannon RTV. A topolyai D.U., aki a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákja azt mondta, hogy tervét valamelyik óvoda környékén tervezte végrehajtani.

AZ EGYIK ÓVODA KÖRNYÉKÉN AKART TÁMADNI

Letartóztattak egy szabadkai gimnazistát tömeggyilkosság tervezésének gyanúja miatt. A topolyai D.U., aki a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákja azt mondta, hogy tervét valamelyik óvoda környékén tervezte végrehajtani. A szerb belügyminisztérium államtitkára a szerb közmédiának nyilatkozva korábban elmondta, hogy a hétvégi tragédiákat követően eddig az ország területén 90 biztonságot sértő és pánikkeltést előidéző bejelentés történt.

A LEGUTÓBBI MÉSZÁRLÁST KÖVETŐEN 90 PÁNIKKELTŐ BEJELENTÉS TÖRTÉNT

A szerb belügyminisztérium államtitkára a szerb közmédiának nyilatkozva korábban elmondta, hogy a hétvégi tragédiákat követően eddig az ország területén 90 biztonságot sértő és pánikkeltést előidéző bejelentés történt.

A lap megkereste az intézményt, azonban hivatalosan nem kívántak részleteket adni az érintett tanulójukkal kapcsolatban, nem hivatalosan viszont megtudták, hogy a szóban forgó diák nem tartózkodik az iskolában.

A topolyai D.U. azt mondta az iskolapszichológusnak, hogy nem tervezett mészárlást az iskolában, viszont gondolt arra, hogy gyilkosságot követ el az egyik óvoda közelében – írja a Subotica. Sajtóhírek szerint az FBI figyelt fel rá, mivel tömeggyilkosok nevével hozott létre internetes fiókokat és a bombakészítés után keresgélt a neten.

EGY HETE TÖRTÉNT A BELGRÁDI ISKOLAI VÉRENGZÉS

Összesen 17 ember vesztette életét Szerbiában bő egy hete, Szerbiában ilyen eset korábban még nem történt, míg Amerikában az év eleje óta már 180 hasonló esetben igen – mondta Vladimir Diligenski, a Szerbiai RTV vendégeként. A pszichiáter arra hívta fel a figyelmet, hogy a diákoknak mielőbb vissza kell térniük az iskolapadba és meg kell próbálniuk nem a tragédiára gondolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb