Sport

Nyártól új játékossal bővül az OTP Bank – Pick Szeged, spanyol válogatott beállót igazoltak

Nyártól új játékossal bővül az OTP Bank – Pick Szeged, ugyanis 1+1 éves szerződést kötöttek a spanyol válogatott beállóval, Carlos Molina Cosanóval – tájékoztatta szerkesztőségünket a klub.

“Negyedik új szerzeményünket szeretném bejelenteni, a spanyol válogatott Carlos Molina Cosanóval 1+1 éves szerződést írtunk alá, nyártól csatlakozik majd a keretünkhöz. Egy újabb nagy nemzetközi tapasztattal rendelkező játékossal állapodtunk meg. Komoly csapatokban szerepelt, a Barcelona együttesében nevelkedett, több évet játszott külföldön, több idényt eltöltött a Bajnokok Ligájában, szerepelt hazája válogatottjában, és szerepet kapott a spanyol strandkézilabda-válogatottban is” – mutatta be az új játékost Kiss Bence cégvezető.

JELENLEG UKRAJNÁBAN JÁTSZIK

Carlos Molina Cosano Spanyolországban, Barcelonában született. Közeledik a születésnapja, hiszen 1991. május 31-én látta meg a napvilágot. A 2010-2011-es szezonban tagja volt a Barca együttesének, majd előbb az Aragon, a Huesca, és a Logrono játékosa lett. A 2017-2018-as szezonban igazolt külföldre, két idényt a német Magdeburg csapatánál töltött, majd a portugál Benfica játékosa lett. A 2020-2021-es idényt már az ukrán Motor Zaporizzsja együttesénél töltötte, jelenleg is a csapat tagja. Végig járta a ranglétrát, az U18-as spanyol válogatottól a felnőtt csapatig minden korosztályos együttesben szerepelt. Molina (Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio Robledo, Pedro Rodriguez, Joan Canellas, Jorge Magueda és Imanol Garciandía) a kilencedik spanyol légiós lesz.

ÚJABB KIHÍVÁS VÁR RÁ

“Nagy öröm számomra, hogy egy újabb komoly kihívás vár majd rám, egy Európában jegyzett klubban folytathatom a pályafutásomat, és egy olyan városban szerepelhetek, ahol imádják a kézilabdát. Nagyon várjuk a családommal a bemutatkozást, azt, hogy Szegeden legyünk. Harcos játékos vagyok, számomra mindig fontos a csapatérdek, ezért küzdök minden meccsen. Szeretnék győzelmeket elérni új állomáshelyemen, komoly céljaim vannak, engem minden meccsen ez hajt. Tudom, hogy milyen csodálatos a szegedi közönség, micsoda hangulat van a PICK Arénában, már most várom, hogy végre kifuthassak a pályára ebben a csodás létesítményben” – nyilatkozta Carlos Molina Cosano. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb