KikapcsVideo365

Ittunk egy kávét, a habon a saját arcunkkal – extravagáns újdonsággal érkezett meg Szegedre az aranytányéros Vanilla Bistro

Arany minősítést nyert a Magyarország Étele versenyen a Vanilla Étterem, akik egy 16 éves tanulót vetettek be a mesterszakácsok ellen – írtuk márciusban a félig szegedi, félig mórahalmi csapatról, akik a Szegedi Borfesztivállal egy időben nyitották meg legújabb bisztrójukat, Mórahalom után a szegedi Oskola és Oroszlán utcák találkozásánál. Kipróbáltuk a jeges kávét, amelyben egy komplett jégkrém úszik, leteszteltük Magyarország első kávéhab-nyomtató készülékét és közben jól kifaggattuk a hely megálmodóját, Puszta-Kolozsi Anettet. 

A tavaszi dicsőségről az alábbi cikkünkben írtunk:

A nyitásról pedig itt számoltunk be:

Bisztrós hangulattal, 12 féle étellel, olasz süteményekkel és egy egyedülálló, kávéhabra nyomtató kütyüvel nyitott meg az Oskola utca 1. szám alatti Vanilla Bistro, mint Puszta-Kolozsi Anett ügyvezető elmondta, az utolsó csavarig mindent ők terveztek meg a gyönyörűre sikerült étteremben, belső építész segítsége nélkül. A konyhában a bisztrós jelleg dominál, nála a kacsamájas gnocchi az örök kedvenc, de igazi napindító bomba a Madamme Vanilla nevű reggelijük, toasttal, sonkával, sajttal, tükörtojással és sok-sok salátával.

A kulináris koncepció attól lesz igazán izgalmas, hogy folyamatosan változik: az adott étlap csak 1-2 hónapig elérhető, majd jön egy következő, garantálva, hogy soha ne lehessen megunni az ételeket. 

A kávéhabra nyomtató készüléket az egyik Szeged365 olvasó főszereplésével teszteltük le:

  • egy hete kitettünk egy felhívást a Szeged365 Facebook oldalon,
  • Ti jelentkeztetek,
  • sorsoltunk,

majd a szerencsés nyertessel közösen kipróbáltuk, milyen úgy kortyolni a kávét, hogy a habon a saját arcunk néz vissza ránk. Az élmény egészen eszelős, a technika teljesen új, a művelet viszont pofon egyszerű: csak oda kell mennünk a gőzölgő finomságunkkal a bejárattal szembeni masinához, szinkronba hozni vele az okostelefonunkat, kiválasztani a fotót és már mehet is a nyomtatósdi, kávéhabra, ehető festékkel. 

A Vanilla Bistro-t az Oskola utca 1-ben találod, bővebb infóért kattints IDE!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb