Mindenmás

Napi pakk: nyárias idő, 28 fok, agyagkatonák és Gálvölgyi János születésnap

Pénteken is kitart a nyárias időjárás Szegeden, igaz, azért kapunk egy kis hidegfrontot is a nyakunkba. Csapadékra majd csak késő délután kell számítani, addig marad a napsütés a Napfény Városában. Ma nyílik az ókori Kína-kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban, és ma ünnepli születésnapját az utóbbi időben hatalmasat küzdő Gálvölgyi János, valamint pont 17 éve annak, hogy Gyurcsány Ferenc kimondta: elk@rtuk. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk mellé a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS GÁLVÖLGYI JÁNOS

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Fülöp, Evelin, Aladár, Berengár, Elektra, Evangelina, Filip, Godó, Gyöngyvér és Szemere nevű Szeged365 olvasónak!

Pontosan 75 éve született Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, parodista, szinkronszínész, akiről az elmúlt időszakban oly soka írtunk. Nemrég az intenzív osztályra került, és a napokban engedték haza. Gálvölgyi János egyébként érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ugyancsak ezen a napon született még:

  • Lenny Kravitz, Grammy-díjas zenész,
  • Helena Bonham Carter angol színésznő (A majmok bolygója, Novocaine),
  • de pont 17 évvel ezelőtt, ezen a napon tartotta meg Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatát, ahol az az ominózus szó is elhangzott.

HIDEGFRONT JÖN MA

Pénteken az érkező hidegfront miatt több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Az előrejelzések szerint Szegeden a késő délutáni órákban számíthatunk némi csapadékra. Többfelé megélénkül, olykor megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-15, délután 24-29 fok várható Szegeden.

NYÍLIK AZ AGYAGKATONA-KIÁLLÍTÁS

Május 26-án, pénteken, azaz ma 17 órakor nyitja meg kapuit az agyagkatona-kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton félszáz anyag- és mérethű agyagkatonát mutatnak be különlegesen installálva. A tárlat célja, hogy ismertesse a katonák készítésének módszerét, történetét és megtalálásuk körülményeit.

NYIT A GARDEN STÉG

Ha Szeged főutcája a Tisza (márpedig az), a rajta lebegő, tengerparti hangulatot hozó Garden Stég maga a városháza, sőt, az elnöki hivatal. Ma nyitja meg kapuit a pálmafákkal, boros hordókkal és teljesen új étlappal előrukkoló úszó bisztró, amely ezentúl minden szombaton borpiknikkel várja a szegedieket. Nomeg persze, a város legszebb panorámájával, mindenféle túlzás nélkül.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb