Mindenmás

Hazaszállították a Szegeden megölt tajvani diáklány holttestét

Május 13-án két holttestet találtak egy szegedi lakásban Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Közleményükben azt írták, hogy felmerült az emberölés gyanúja. Azóta egyre több részlet derül ki a tragédiáról, többek között az is, hogy az apja vadászpuskájával ölte meg a tajvani barátnőjét a szegedi férfi, aki azután saját magával is végzett, ma pedig arról értesült szerkesztőségünk, hogy hazaszállították a diáklány holttestét.

Készülhetett a gyilkosságra az a szegedi férfi, aki apja vadászpuskájával ölte meg barátnőjét, majd magával is végzett. Magával vitte a fegyvert, amikor meglátogatta a tajvani nőt, aki orvostanhallgató volt a Szegedi Tudományegyetemen, majd lelőtte a külföldi diákot.

A KÜLÜGY ÉRTESÍTETTE A SZÜLŐKET

A Focus Taiwan azt írja, hogy a tajvani külügyminisztérium hétfőn erősítette meg, hogy egy Chen keresztnevű nő az áldozat, akinek személyazonosságát Tajvan magyarországi külképviselete igazolta. A külügy értesítette Chen Tajvanban tartózkodó szüleit, akiknek még május 16-án repülőjegyet foglaltak Bécsbe. A szülőket aznap és másnap a szegedi rendőrkapitányságon tájékoztatták a nyomozásról. Az RTL Híradója szerint Chen szülei május 26-án utaztak vissza, és lányuk holttestét is Tajvanba szállították. A tajvani oldal a magyar médiára hivatkozva azt írja: a húszas éveiben járó lány negyedéves orvostanhallgató volt. Egy szegedi lakóházban találtak rá egy másik holttesttel együtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb