Szegedi ArcokVideo365

A Szegedi Füvészkert megtalálta a közös vonást Leonardo da Vinciben és Dr. Letoha Annamáriában: a Legszegedibb Gyógyító egy szívének kedves virágot fogadhatott örökbe

A 2023-as Levendula és Rózsa Napokat a Szegedi Füvészkertben egy életre a szívünkbe fogjuk zárni. Több szempontból is különleges volt a vasárnap számunkra: ekkor fogadta ugyanis örökbe a Szeged365 szerkesztősége a Füvészkert levendula-gyűjteményét! Sőt, a 2022-es Legszegedibb Szegediek díjazottjai közül többen tiszteletüket tették a rendezvényen – ott volt Czutor Zoltán, Dr. Letoha Annamária, Joób Dóra, Kyle Eckhart és Antoni Dusán is – akik mind egy-egy különleges rózsafajtát fogadhattak örökbe. 

Természetesen a fantasztikus hangulatú délutánon el is csíptük valamennyi Legszegedibb Szegedit egy kis beszélgetésre. Köztük a Legszegedibb Gyógyítót, Dr. Letoha Annamáriát is, aki büszkén mutatta meg számunkra az ő személyre szóló rózsáját, mely nem más, mint a Leonardo da Vinci névre keresztelt rózsafajta.

DA VINCI KÜLÖNÖSEN ÉRDEKLŐDÖTT AZ ANATÓMIA IRÁNT

Mint a doktornő elmesélte, a Füvészkert azért ezt a páratlan szépségű virágot választotta számára, mert a festő, tudós, polihisztor különösen érdeklődött az anatómia iránt, ilyen tárgyú stúdiumokat is vett Milánóban. Az emberi test a művészetekre tett hatását és arányait a Vitruvius-tanulmány munkájában foglalta össze. Ugyanakkor az emberi test felépítésének feltárásában is úttörő szerepe volt. Így már teljesen érthető, hogy Németh Anikó, a kert igazgatónője miért éppen ezt a különleges szépséget szánta a doktornőnek.

A TULIPÁN UTÁN EZ A DOKTORNŐ KEDVENC VIRÁGA

Letoha doktornő elmondta, nagyon meghatotta a felkérés és nagyon örül annak, hogy örökbe fogadhatta a rózsát, hiszen a tulipán után ez a szépséges virág a második kedvence. Abba is beavatott bennünket, biztosan látogatni fogja rózsáját a jövőben.

Nézd meg Magyar Andor kollégánk videóján a teljes beszélgetésünket a Legszegedibb Gyógyítóval, Dr. Letoha Annamáriával, melyben te is meglesheted a Leonardo da Vinci rózsát!

Ne feledjétek, a Legszegedibb Szegediek ősztől ismét érkeznek: szeptemberben indul a nevezés a 2023-as közönségszavazásunkra!

CZUTOR ZOLTÁN, A LEGSZEGEDIBB ZENÉSZ A PIANO NÉVRE KERESZTELT RÓZSÁT FOGADTA ÖRÖKBE

Stílszerűen Czutor Zoltán rózsája a Piano lett. Ennél találóbb virágot nem is kaphatott volna a zenész. Erről az alábbi cikkünkben beszélgettünk a Belmondo frontemberével:

HATALMAS ÖRÖMÜNKRE A SZEGED365 SZERKESZTŐSÉGE A LEVENDULA GYŰJTEMÉNYT FOGADHATTA ÖRÖKBE

Rendkívül büszkék vagyunk, hogy olyan megtiszteltetés ért bennünket, amelyre eddig még nem volt példa városunkban: vasárnap délután a Szeged365 szerkesztősége örökbefogadta az SZTE Füvészkert levendula-gyűjteményét!

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb