Szegedi Arcok

Le a kalappal: a hétvégén 88 zsáknyi kommunális szemet szedtek össze a szegedi sárkányhajósok a Tisza partján

Gumicsizmát és kesztyűt ragadtak a sárkányhajósok, és a hétvégén több zsáknyi szeméttől szabadították meg a Tiszát és annak partját Szegednél. A szemétszedő VASárkányOK szombati „Tiszta Tisza” akciójának eredménye 88 zsáknyi kommunális szemét lett, ami főként szennyezett műanyagból és cipőkből állt, de 6 zsák újrahasznosítható tiszta műanyagot is gyűjtöttek.

2021-es sikeres akcióját megismételve 2023. június 24-én (szombaton) ismét Tiszta Tisza akciót tartott a szegedi VASárkányOK sárkányhajós csapat. Összesen 20 sárkányhajós és önkéntes ült be a motorcsónakokba reggel 9-kor és kezdte el megtakarítani a Tisza városi partszakaszát. A Maros-torkolattól az új hídig terjedő újszegedi partról 88 zsáknyi kommunális szemetet (főként szennyezett műanyagot és cipőket), 6 zsák tiszta műanyagot, 5 zsák üveget, 2 zsák fémet és 1 zsák kupakot gyűjtöttek össze.

BENDÉNEK MEGY A SOK ÖSSZEGYŰLT KUPAK

A beszámoló szerint a Tisza-Maros torkolat és a Bertalan-híd közötti baloldali partszakaszt 4 csapat, 4 órás (néhol ádáz) küzdelemmel tisztította meg, sok-sok piros pontot gyűjtve az ártéri szúnyogoktól. A kommunális hulladékot a Környezetgazdálkodási Kht. autója szállítja el, a szelektíven gyűjtött műanyagot, üveget és fémet a szegedi Hulladékvadász önkéntesei utánfutós biciklivel juttatták el egy gyűjtőhelyre. A műanyag kupakokat ismét a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende terápiájának költségeire (a Fuss Bende Alapítványnak) ajánlották fel.

Szép munka volt srácok, le a kalappal előttetek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: V A S á r k á n y O K Szeged, József Tóth FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb