MindenmásVideo365

Nem mindennapi videót tett közzé a MÁV a Budapest és Békéscsaba között kisiklott tehervonatról – még ma is tart a műszaki mentés

Kisiklott egy tehervonat Mezőtúr közelében, Kétpó határában egy vasúti átjáró közelében vasárnap kora délután – írtuk meg a történtek után nem sokkal, most pedig egy videót is közzétett a MÁV a szerelvényekről. 9 kocsival siklott ki a tehervonat Kétpónál, ahol a MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója nyilatkozott.

Jelenleg is zajlik a helyreállítás Kétpónál, ahol egy tehervonat több kocsija kisiklott, senki nem sérült meg – közölte a MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója a helyszíni sajtótájékoztatón. Mondi Miklós elmondta: vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki, 8 kocsi és a mozdony a vágányon maradt – tette hozzá.

MÉG MA IS ZAJLIK A HELYREÁLLÍTÁS

A helyreállítás még hétfőn, azaz ma is zajlik, egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak, amit a katasztrófavédelem lokalizált, ez jelenleg már nem jelent veszélyt. Szolnokról érkezett egy daru, amely a kisiklott 9 kocsit eltávolítja az útból. Jelentős mértékben károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint. A munka befejezéséig az utasokat Törökszentmiklós és Mezőtúr között vonatpótló autóbuszok szállítják, Szolnokról Törökszentmiklósra vonattal lehet eljutni. Szentes felé pedig Szolnok-Tiszatenyő-Szentes útvonalon lehet vonattal közlekedni – tájékoztatott Mondi Miklós.

EGY VESZÉLYES ANYAGOT SZÁLLÍTÓ VAGON SZIVÁRGOTT

A baleset okáról egyelőre nem tudnak semmit, azt szakértők bevonásával vizsgálják – közölte. Kisnémet Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: az előzetes információkkal ellentétben lakossági intézkedésre nem volt szükség. Hozzátette: az esethez a szolnoki, karcagi, mezőtúri és mezőberényi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre tíz egységgel.  A káresemény elhárítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a katasztrófavédelmi mobil labor részvételével. Beszámolt arról is, hogy a tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy sérült meg, szivárgott – közölte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb