Szegedi Arcok

Befutott az ókori Kína-kiállítás 15 ezredik látogatója a Móra Ferenc Múzeumba, mutatjuk, ki volt a szerencsés

Ma köszöntötték az ókori Kína-kiállítás 15 ezredik látogatóját a Móra Ferenc Múzeumban. A szerencsés látogató Dr. Csurgó Edit, a Nap-Fény Nyugdíjas Fotókör Egyesület vezetője, egykori jogtanácsosa lett. Fogas Ottó igazgató egy kínai témájú ajándékcsomaggal köszöntötte – közölte a múzeum a Facebook oldalán.

Mint kiemelték, Dr. Csurgó Edit diákként sokat járt az épületben, amikor még ott működött a Somogyi-könyvtár. Nagyon szeret a múzeumba járni, a régi élmények miatt is. “Amikor ide járt olvasni, akkor mindig az járt a fejében, hogy milyen nagy dolog, hogy egykoron Tömörkény és Móra is járt e falak között” – emelték ki.

Nyáron is nagyon sokan kíváncsiak a szegedi ókori Kína-kiállításra. A tárlat első fele, mely az agyagkatonákat mutatja be, május vége óta látható, a második egység pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Az iskolai osztálykirándulások után jelenleg a családosok és a turisták látogatják legnagyobb arányban a kiállítást. Csak a Múzeumok Éjszakáján egyébként 7500-an látogatták meg a szegedi intézményt és kiállítóhelyeit.


Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb