Közélet

Elúszott a bölcsődefelújításra kapott pénz, de mégis felújíthatják a Vitéz utcai intézményt Szegeden

Hiába nyert a szegedi önkormányzat 1,2 milliárd forint uniós támogatást, hiába volt eredményes a közbeszerzési eljárás bölcsődefelújításra, a győztes kivitelező cég az utolsó pillanatban nem írta alá a szerződést. Az önkormányzatnak lett volna pénze a második, drágább pályázóra is, de mivel ezt a lehetőséget előre kizárták, elúszott a felújítás és az EU-s támogatás is – írtuk meg még áprilisban. Az önkormányzat perre ment és az is kiderült, hogy új, feltételes közbeszerzést írtak ki, várhatóan így megépülhet a Vitéz utcai bölcsőde.

2022 februárjában írtak ki közbeszerzést a szegedi Vitéz Utcai Bölcsőde felújítására. A megvalósítás viszont egyelőre elmaradt. A közbeszerzési eljárás eredményhirdetését követően, 2022. október 17-én költöztették ki a gyerekeket a bölcsődéből, azonban a nyertes cég mégsem írta alá a szerződést. Háborús viszonyokra, áremelkedésekre hivatkozva visszamondta a már megnyert közbeszerzést a kivitelező. Most perel az önkormányzat és új, feltételes közbeszerzést írtak ki.

A feltételes közbeszerzésre augusztus 3. lehet jelentkezni, ám az összeg még nem áll rendelkezésre, ugyanis korábban kapott pályázati pénzt vissza kellett fizetni, viszont elvileg az RRF forrásokra pályázott az önkormányzat. Ha minden jól alakul, és befutnak az uniós pénzek, akkor rögtön belevághatnak az építkezésbe és 2024 év végi határidővel elkészülhet a bölcsőde. Mint ahogy azt a város honlapján írják, a projekt keretében többek között a meglévő épületet elbontanák, ahelyett egy teljesen új intézmény épülne, mely összesen 96 gyermek befogadására képes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb