Szegedi Arcok

Díjazták a bíróság legjobb dolgozóit a Szegedi Ítélőtáblán, mutatjuk, kik kapták a dr. Sélley Sándor-díjat

A dr. Sélley Sándor-díjat a Szegedi Ítélőtábla vezetése a Szegedi Királyi Ítélőtábla első elnökének tiszteletére alapította az ítélőtábla újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban. Az idén – mint az elmúlt években is – az a bíró és bírósági tisztviselő kapta a díjat, akit a táblabíróság dolgozói, mint közvetlen kollégák, titkos szavazás keretében erre a legméltóbbnak találtak – tudtuk meg a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkárától.

Mint kiderült, az idén tizedik alkalommal odaítélt Sélley-díjakat dr. Lengyel Nóra Tímea ítélőtáblai bíró és Czirokné Horváth Gabriella bírósági tisztviselő vehette át a július 14-én, pénteken a Szegedi Ítélőtábla dísztermében – a bíróságok napja alkalmából – megtartott félévzáró ünnepségen.

A bíróságok napjának megtartásáról 2000. június 24-én döntött az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT), és első alkalommal 2001-ben tartották meg. Július 15-e a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulója, ezért lett ez a nap a bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává. A díjakat dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke adta át, méltatva a kitüntetettek kiváló munkáját.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb