Mindenmás

“Mindenki meg volt őrülve, egymásnak szaladgáltak” – megégtek az utasok a MÁV egyik vonatán, így élték át a történteket

Egy motorvonat tartályából kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott a MÁV egyik személyvonatán, Hodásznál. A robbanásban egy férfi és egy nő is első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A többi utas pánikba esve kezdett menekülni a forró gőzzel telítődött vonatról. Minden sérültet a mátészalkai kórházban láttak el.

„Hatalmas pukkanást hallottak az ülés alatt, és mindent beterített a forró, olajos gőz” – ezt mondta az a házaspár az RTL-nek, akik akkor sérültek meg, amikor az ülésük alatt szétrepedt a felhevült hűtővíztartály hétfőn a MÁV egyik személyvonatán, Hodásznál. A Mávinform tájékoztatása szerint a kiáramló gőztől égési sérülést szenvedett több utas is. A társaság tájékoztatása szerint a motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és a tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott.

PÁNIK A VONATON

A robbanásban a férfi és a nő is megsérült, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedtek. Hirtelen fel sem fogták, mi történt. A kiömlő gőztől alig láttak. A többi utas pánikba esve kezdett menekülni a forró gőzzel telítődött vonatról. “Mintha tűvel szurkálták volna az ember bőrét. Olajos gőz robbant! Mindenki meg volt őrülve ott, egymásnak szaladgáltak” – mesélték.

Volt, aki megpróbálta terelni az embereket. “Egy biztonsági őr a hátamnál ült és mondta, hogy rohanjanak! Meneküljenek! És akkor elkezdett egyszerre rohanni mindenki, a párom elesett, de miközben felállt, megütötte a vállát meg a karját is. Vérzett is, de nem vettük észre, csak a forró levegőt, a meleget éreztük” – elevenítette fel a történteket az asszony.

EGY 13 ÉVES KISFIÚ IS MEGSÉRÜLT

Tíz ember ült abban a kocsiban, amelyben megrepedt a felhevült tartály. Egy ugyanolyan szerelvény volt, mint ami hétfőn szállította az utasokat Debrecenből Fehérgyarmatra. A házaspár mezítláb, minden értékét hátrahagyva szállt le a vonatról. Leültek az árnyékba. Ezután tudatosult bennük, hogy megsérültek, ugyanis nem bírtak lábra állni. Kútvízzel locsolták a lábukat, amíg megérkeztek a mentők. Minden sérültet a mátészalkai kórházban láttak el, köztük egy 13 éves kisfiút is.

A kórház azt írta, hétfőn hét sérültet hoztak hozzájuk a mentők Hodászról. Hat ember az ellátás után hazamehetett. Egy férfit azonban a vállát és tarkóját ért égési sérülései miatt még bent tartanak az orvosok. De az ő állapota is kielégítő. A MÁV hat sérültről írt, a biztonsági őrt is beleértve.

A FELÉPÜLÉS HETEKIG IS TARTHAT

A Híradónak nyilatkozó szakorvos szerint a gőz legalább ugyanolyan súlyos sérüléseket tud okozni, mint a tűz vagy a nagyfeszültségű áram. A felépülés akár hetekig is eltarthat. A rendőrség szerint valaki mulaszthatott, a vonaton megégett utasok balesetét ugyanis foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, büntetőeljárásban vizsgálják.

Forrás: Index, RTL

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb