Közélet

Napi MÁV: túl gyors volt a vonat, megsérültek az utasok

Valahol elképesztő, hogy az elmúlt napokban mi minden történt a MÁV-nál. Közel egy hete káosz és erdei túrázás lett a vége a Szegedről a Nyugatiba tartó Napfény Intercity-n való utazásnak, majd az egyik motorvonat tartályából kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott Hodásznál, kedden pedig a Szegedre tartó IC kocsiban meghalt a légkondi, de legalább az ablakot sem lehet kinyitni. Nos, jutott még egy sztori a hétre: csütörtök este túl gyors volt az egyik vonat, így megsérültek az utasok a Záhonyba tartó szerelvényen.

A Mávinform a Facebook oldalán az esetről azt írta, hogy: több utas könnyebb, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett a Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó vonaton, amikor az a megengedett sebességnél gyorsabban érkezett meg a debreceni vasútállomásra csütörtök este, és a váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról. Azt is hozzátették, hogy a megsérült utasokhoz szerencsére nem kellett mentőt hívni. Tőlük elnézést kért a vasúttársaság, az eset okát pedig kivizsgálják. A Mávinform tájékoztatása szerint a Nyírség InterCity járatán történt az eset.

A KORÁBBI BALESETNÉL SOKKAL ROSSZABBUL JÁRTAK AZ UTASOK

A napokban történt egy másik vasúti baleset is, igaz, az utasok akkor sokkal rosszabbul jártak: a Debrecenből Fehérgyarmatra tartó vonaton többen égési sérüléseket szenvedtek, mert felforrt a motorvonat hűtővize. Az ügyre Lázár János építési és közlekedési miniszter is reagált, aki azt írta, hogy bár a forrásszűke miatt a vonatok nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint azt ahogy ők szeretnék, az utasbiztonságból azonban nem engednek, így azonnali vizsgálatot rendelt el.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: HVG, Mávinform

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb