Közélet

Csütörtökön jöhetnek a legújabb bejelentések, Kormányinfót tart Gulyás Gergely és Kovács Zoltán

Csütörtökön délben Kormányinfó lesz, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tart sajtótájékoztatót.

Július 27-én, csütörtökön 12 órakor sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely és Kovács Zoltán – derül ki a szerdán kiküldött meghívóból. A Kormányinfó témája nem derül ki, a szokásos „Mit, miért tesz a kormány?” címet viseli, de a kormány előzetes jelzése alapján a szerdai kormányülés kiemelt témája volt az infláció és itt azt is megvizsgálták, hogy milyen további lépéseket kell tenni az egyszámjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében. Mindezek alapján akár új kormányzati bejelentések sem kizárhatóak a csütörtöki Kormányinfón.

KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDASÁG

A Portfolio szerint emellett kiemelt téma lehet a tájékoztatón a költségvetés helyzete, a gazdaság kilátásai, miután ezen a téren is egyre inkább kedvezőtlen fejlemények érkeznek. Valamint szóba kerülhet a forint árfolyama is két okból: egyrészt a szerdai kereskedésben hirtelen jelentős gyengülést szenvedett el, másrészt az elmúlt 1 hétben minden fontosabb gazdaságpolitikus megnyilvánult az árfolyam kérdésében.

A csütörtöki sajtótájékoztató érdekessége továbbá, hogy Gulyás Gergely miniszter mellett nem Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lesz jelen, hanem Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Ahogy midig, úgy most élő szöveges tudósítással jövünk majd a Kormányinfóról.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb