Sport

Eljött ez a nap is: megkezdi a szezont a Szeged-Csanád GA, vasárnap Kazincbarcikán lépnek pályára

Lezárult a felkészülési időszak a kék-feketék számára, a mai nappal pedig hivatalosan is megkezdődik az NBII-es labdarúgó szezon. A Szeged-Csanád GA egy igen eredményes felkészülési időszak után vasárnap 19 órától a Kazincbarcika ellen lép pályára.

A mai nappal megkezdődik az Merkantil Bank Liga, a szegedi csapat az első fordulóban Kazincbarcikára utazik. A csapat túl van egy veretlen felkészülési időszakon, ahol többek között – ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk – az NBI-es Paks csapatát is sikerült legyőzniük, nem is akárhogyan, 7-3 arányban. Ezt követően jött a szlovéniai edzőtábor, ahol két mérkőzés is félbeszakadt az extrém időjárási körülmények miatt. A jelenlegi ellenféllel szemben ez lesz a tizenkettedik meccse a Szegednek, eddig hét győzelem mellett egy döntetlen és három vereség szerepel az eredménysorban. Az előző szezonban sikerült oda-vissza legyőzni a borsodi alakulatot: Kazincbarcikán Gajdos Zsolt duplájával 2-0-ra, a Szent Gellért Fórumban rendezett visszavágón Kundrák Norbert találatával 1-0-ra nyert a Szeged-Csanád GA – közölte a klub.

A HÁROM PONTÉRT UTAZNAK KAZINCBARCIKÁRA

A szezon első mérkőzése kapcsán Alekszandar Sztevanovics vezetőedző is megosztotta gondolatait, aki szerint fizikálisan és taktikailag is megfelelően felkészült a csapata. A kék-feketék egyébként jövő héten már hazai környezetben, a Szent Gellért Fórumban lépnek pályára, ahol az első osztályból kieső Vasas lesz az ellenfelük. A megszokott, vasárnapi 17 órás kezdés helyett azonban szombaton 20 órától rendezik azt a találkozót.

Alekszandar Sztevanovics: ,,Nincs különösebb jelentősége, hogy ez lesz az első meccs a szezonban, hiszen mindig aktuális mérkőzés a legfontosabb. Fizikálisan, taktikailag és technikailag felkészültünk, most az a kérdés, hogyan reagálnak a játékosok a pszichológiai terhelésre. Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, ezúttal is a három pontért utazunk Kazincbarcikára. Hiszek, bízok a csapatban és a győzelemben.” – mondta el a szezon első meccse előtt a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb