Szegedi Arcok

Geszti Pétert is elbűvölte az ókori Kína-kiállítás: még tárlatvezetésen is részt vett és a kilátóból gyönyörködött Szeged panorámájában

Geszti Péter előadóművész a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán pénteken debütált Ezeregy éjszaka egyik alkotója, maximálisan kihasználja a Napfény városában töltött időt. A művész megnézte velünk a Hetedhét Hungarikon kiállítást a Fekete Házban, majd szombaton az ókori Kína-kiállítást is a Móra Ferenc Múzeumban.

Mint Peregi Dóri kollégánk elmondta, az előadóművésszel megtekintették a hatalmas volumenű kiállítás páratlan anyagát, ahol Geszti Péter még tárlatvezetésen is részt vett, majd a kilátóban gyönyörködött Szeged csodálatos panorámájában.

Nem véletlenül látogatott el a művész a Múzeumba, hiszen nyáron is nagyon sokan kíváncsiak a szegedi ókori Kína-kiállításra. A tárlat első fele, mely az agyagkatonákat mutatja be, május vége óta látható, a második egység pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit.

A Móra Ferenc Múzeum igazán különleges kiállítása az ókori Kína világát mutatja be izgalmas tárgyakon és történeteken keresztül. A kiállításon közel félszáz anyag- és mérethű agyagkatonát mutatnak be. Emellett a látogatók megismerhetik a kínai császárság korát, az agyagkatona hadsereg történetét, valamint gyermekfoglalkoztató-résszel is várja a Múzeum az érdeklődőket. A tárlat egészen december 31-ig látogatható.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb