Mindenmás

Napi pakk: 34 fokkal keményít be a nyár Szegeden, indul az útfelújítás a Rókusi körúton, masszív torlódás lehet csúcsidőben

Bekeményít a nyár így augusztus végére: kedden is brutálisan meleg lesz Szegeden, életben van a másodfokú hőségriasztás. Délután már 34 fok is lehet a városunkban, és az előrejelzések szerint frissítő záporoknak se híre, se hamva. Már most szólunk, indul a meló a Rókusi körúton, masszív torlódás lehet csúcsidőben. Készítsd el a reggeli pirítóst, mi pedig hozzuk mellé a legfontosabb napindító híreket!

NÉVNAPOSOK ÉS AZ ELLOPOTT MONA LISA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Menyhért, Mirjam, Boglár, János, Mária, Merse és Zombor nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség:

  • 112 éve annak, hogy ellopták a Mona Lisát. Vincenzo Peruggia, a múzeum egyik alkalmazottja lopta el a képet Louvre-ból. Az esetet a 20. század legnagyobb műkincslopásaként tarják számon. A kép 1913. december 12-én Firenzében került elő, miután Peruggia tárgyalásokat kezdett az eladásáról a firenzei Uffizi képtár igazgatójával, Alfredo Gerivel, aki azonban feljelentette. A festményt az olasz állam visszaszolgáltatta a párizsi múzeumnak.
  • de ugyancsak ezen a napon, azonban 56 évvel ezelőtt született Layne Thomas Staley, az Alice In Chains első énekese,
  • 46 éve pedig Bóta Kinga olimpiai ezüstérmes, tizenegyszeres világbajnok, hétszeres Európa-bajnok kajakozó.

NAPSÜTÉS + IRDATLAN MELEG LESZ MA SZEGEDEN

Kedden sok lesz a napsütés Szegeden, és csapadéktól sem kell tartanunk. Mérsékelt, néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban 16-21, délután 30-36 fokot mérhetünk.

CSÜTÖRTÖKIG HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Az országos tisztifőorvos hétfőn 14 órától csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére. Az ajánlás szerint a kánikula idején – kiemelten 11 és 15 óra között – lehetőség szerint mindenki tartózkodjon hűvös helyen, kerülje a szervezetet terhelő fizikai munkát, ezenkívül javasolják a napi többszöri langyos vizes zuhanyozást.

INDUL A RÓKUSI KÖRÚT ÚTFELÚJÍTÁSA

Keddtől útfelújítási munkálatok kezdődnek a Rókusi körúton. A Tescotól a Vértói útig dolgoznak majd a szakemberek, ugyanis új aszfaltot kap ez az útszakasz Szegeden.

KORLÁTOZZÁK A KÖZÚTI FORGALMAT EGYES VASÚTI ÁTJÁRÓKBAN

Javítási, karbantartási munkák miatt augusztus 22-én kedden délutántól szerda reggelig Szegeden több vasúti átjáróban is korlátozzák a közúti forgalmat. A korlátozás csak a gépjárművekre vonatkozik, a gyalogos és kerékpáros átkelést valamennyi átjáróban biztosítják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb